Prachtige avond aan de Gracht

De binnenstad van Oudewater bruiste weer op vrijdagavond 18 augustus! Pracht aan de Gracht werd voor de vijfde keer georganiseerd. Op dit eerste lustrumfeest was het een drukte van belang en er heerste een heel gezellige sfeer. Diverse evenementen waren in de regio ook op deze avond gepland, maar Pracht aan de Gracht heeft weer ongeveer 3.000 bezoekers mogen verwelkomen.

20170818_Pracht-aan-de-Gracht_2017_Oudewater

Veel Oudewaternaren  en mensen uit de regio waren er om de overheerlijke hapjes te proeven van de 22 stands die ruim stonden opgesteld in en om de Markt. Oké, we misten een paar bekenden, maar het weer hielp mee; het was niet te warm en niet te koud. Een mooie temperatuur, zeker met een mooi glas wijn erbij! Vakantieverhalen werden uitgewisseld onder het genot van een broodje eendenborst met een toefje sla en sausje van de BBQ boys. 20170818_Pracht-aan-de-Gracht_2017_OudewaterOf een hapje speenvarken van Ultee de lokale (keur)slager. De wijnen van Oostendorp (Gall & Gall) of de bekende Italiaanse wijnen van 3 Keuken & Bar. En als je uit deze mooie flessen niet kon kiezen, hadden we ook nog de prachtige Franse wijnen van Wijnhuis Kastelein. Door de niet-wijn liefhebbers (waren die er dan?) kon er ook een biertje gedronken worden.

Heerlijke gerechten van Hex, die al een voorproefje gaf vooruitlopend op de opening van de zaak,  die eind van het jaar hun deuren openen. Ook willen we zeker nog vermelden de prachtige oplossing voor de steigers van het pand dat nu wordt verbouwd. Er is namelijk een goed geslaagde foto van het pand uitgevoerd op speciaal doek zodat de sfeer op de markt niet verstoord wordt door lelijke steigerbuizen. Geweldig! Wat een uitstraling!

Natuurlijk waren er ook de vertrouwde saucijzenbroodjes met daarin Waards rund en niet te vergeten de Oudewaterse kus van Bakker Stijnman. De heerlijke gans met zuurkool van Lumière en nog veel meer overheerlijke hapjes.

20170818_Pracht-aan-de-Gracht_2017_Oudewater 20170818_Pracht-aan-de-Gracht_2017_Oudewater

Diverse jazz bands brachten prachtige muziek ten gehore. De Dr. Jazz band liep met 8 man sterk lekker rond op de Markt om de stemming erin te brengen, daarna de 10-koppige band Fudge Canal Special op de Markt, keurig in pak. Deze studentenorkesten (van de TU in Delft) hadden ook zo van het conservatorium af kunnen komen! Ze stalen de show voor de in volle verbazing kijkende kinderen. Verwondering en bewondering bij het kleine grut. Er mocht gedanst, worden. 20170818_Pracht-aan-de-Gracht_2017_OudewaterEn dat deed het meisje dan ook met volle overgave. Het was leuk om te zien, aangemoedigd omdat ik maar plaatjes bleef schieten met het flitslicht dat wel een kleine 30 keer op haar gericht was. Het meisje stond in de belangstelling en deed extra haar danspasjes. Iedereen vond het prachtig. Het was méér dan een  gezellig eetfeestje. Om half elf werd de Markt alweer wat leger om in de cafés deze gezellige avond nog een beetje te verlengen. Nou ja, een beetje. Nog tot laat in de nacht bleven veel mensen nagenieten. Het was eigenlijk weer veel te snel voorbij. Chapeau voor de organisatie, die toch maar weer een Pracht(ige) avond aan de Gracht had neer gezet. We kijken weer uit naar augustus 2018!

Bron: Oudewater.net | 24 augustus 2017
Tekst: Bert van der Horst & Gerdine van de Ven | Foto’s: Bert van der Horst

One thought on “Prachtige avond aan de Gracht”

  1. Aad Kuiper zegt:

    Vanuit ergens in Frankrijk begrijp ik dat ik wat gemist heb. Mooi sfeervol verhaal met mooie ondersteunende plaatjes.

Geef een antwoord