Prachtige bundel Nelleke den Boer-Strien: van HIER

Oudewater is rijk aan schrijvers en wordt er steeds rijker aan. En niet zomaar schrijvers; heel goede schrijvers. Nelleke den Boer-Strien heeft een pareltje toegevoegd aan het Oudewaterse oeuvre: Van HIER. Een mooie ingetogen bundel met gedichten van hier, Oudewater dus, en vrije gedichten die minstens net zo intens zijn.

Nelleke den Boer stadhuis 10 11 2018 011 (2)Gerdine van de Ven,  al ruim twintig jaar woonachtig in Oudewater en actief op allerlei fronten, waaronder STRO, heeft Nelleke den Boer gevraagd of zij haar gedichten wilde uitgeven; omdat ze zo mooi zijn.

Daar had den Boer eerlijk gezegd niet over nagedacht en wist niet hoe ze dat zou moeten aanleggen. Gerdine zou haar helpen; en dat deed ze.

 

Van HIER

Eerst werd Tim van der Windt benaderd als vormgever, vervolgens – of daaraan voorafgaand – werden de financiële mogelijkheden onderzocht en toen alles rond leek werd de knoop doorgehakt. Afgelopen zaterdag was de presentatie van de bundel Van Hier.

Gerdine van de Ven werd bedankt voor de inspanningen die zij verricht had. Echtgenoot Jan en Fieke en haar partner Mark werden bedankt voor de steun, die Nelleke ondervonden had. De bundel is opgedragen aan haar dochters Inge en Fieke.

Nelleke den Boer stadhuis 10 11 2018 028 (2)minder

Het eerste exemplaar werd in het stadhuis in ontvangst genomen door loco-burgemeester Bob Duindam, hoewel ook wethouder Walther Kok aanwezig was. Zoveel belangstelling trok deze bundel met sprekende poëzie.

En wie er meer over wil weten kan het artikel van Ellen van Leeuwen, ‘Gedichtenbundel van Nelleke den Boer ‘moest er komen” in de IJsselbode en dat van Margreet Nagtegaal,  ‘Alle stadsgedichten nu gebundeld’ lezen in de Zenderstreek.

Bron: Oudewater.net | maandag 12 november 2018
Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord