Proosten op een alcoholvrije maand

Wethouder Ad de Regt en tal van bekende Oudewaternaren doen mee aan IKPas. Een actie waarbij de deelnemers 30 dagen geen alcohol gebruiken. Daartoe ondertekenden zij een ‘contract’. En de deelnemers hieven het glas op het begin van de vastentijd. Zonder alcohol. Vanzelfsprekend.

IkPas is een initiatief van de GGD regio Utrecht. Die wil hiermee het bewustzijn bij mensen van 18 jaar en ouder vergroten als het gaat om gewoontedrinken. En vanzelfsprekend een voorbeeld stellen aan jongeren.

Wethouder Ad de Regt is blij dat 11 Oudewaternaren zich als ambassadeurs willen inzetten. ,,Met deze actie willen wij onszelf en anderen stimuleren bewuster om te gaan met alcohol. Dat is nodig, want jeugdigen gaan op steeds jongere leeftijd drinken. Dat brengt gezondheidsrisico’s met zich mee en daar moeten we met z’n allen iets aan doen.’’

Contract

Om hun deelname aan de actie IkPas te bevestigen, tekenden de deelnemers een ‘contract’. Daarin verklaren zij dat zij de hele maand maart geen alcohol gebruiken. En om daar blijk van te geven hieven zij het glas met een alcoholvrije cocktaildrank, samengesteld door Abrona.

Ook dragen de deelnemers gedurende deze 30 dagen een blauw armbandje. Op die manier zijn zij herkenbaar als ambassadeur van de actie. Over zijn bevindingen schrijft De Regt wekelijks een column. Die verschijnt gedurende de maand maart in een regionaal huis aan huisblad.

Naast wethouder Ad de Regt doen de volgende personen mee aan het initiatief: Nettie Stoppelenburg (historica), Averien Hockx (Touwmuseum), Margreet Nagtegaal (journalist), Marianne Ruigrok (oud-burgemeester), Joke Bode (Loopgroep Oudewater), Jeanette Blake (Heksenwaag), Karl Lissendorp (Woningbouwvereniging), Tom Streng (Jozefschool/SVO), Adriaan Reijersen (juwelier), Richard Proost (sportschool) en Ton Hendrickx (voetbalvereniging Unio).

Meer informatie over deze actie en aanmelden kan via de website: www.ikpas.nl.

Geef een antwoord