Radio Ooievaarsnest beleeft vliegende start

Op een bijzonder drukke markt heette Harold Broekhuizen iedereen van harte welkom bij de opening van Radio Ooievaarsnest, die wordt georganiseerd door ‘Oudewater 750 jaar Stad’ en Radio Midland FM.

Goede doelen en leuke activiteiten

Opening_Radio_Ooievaarsnest_OudewaterHij vertelde dat het ging om én de goede doelen én om alle leuke activiteiten die voor de komende dagen op het programma staan. De Oudewaterse knuffel Ropey stond al klaar en Harold Broekhuizen verwelkomde Marian van Zwieten van ‘Onderling Sterk’, Astrid Snel van ‘De Parel van Oudewater’ en Rob de Jong van ‘De Zonnebloem’; de vertegenwoordigers van de goede doelen. Ze waren bijzonder blij met de aandacht die ze kregen en met het vooruitzicht op een aardige donatie. Jordy van ‘Onderling Sterk’ vroeg gelijk een plaatje aan waarvan Broekhuizen beloofde dat het zeker een keer langs zou komen. Vervolgens kwam wethouder Ad de Regt op het podium. “Dat doen we toch maar weer even in Oudewater”, waren zijn eerste woorden. Als zorgwethouder was hij nu al blij met het bedrag dat ze met deze actie zouden gaan ophalen. Als startbedrag nam hij voor ieder goed doel € 150,= mee. Vervolgens vroeg hij het aanwezige publiek of er twaalf mensen zouden zijn die door middel van hand opsteken ieder € 25,= konden bijdragen om aan de € 750,= te komen, want dat bedrag paste toch wel mooi bij dit evenement. Na enige aarzeling bij de aanwezigen lukte het toch om binnen 5 minuten het bedrag bij elkaar te harken.

107.5 FM

En toen kon de wethouder de officiële opening verrichten. Hij moest op een bijzonder ouderwetse radio de juiste frequentie zoeken: 107.5, de frequentie waarop radio Midland FM meestal uitzendt, maar die tijdelijk aan Radio Ooievaarsnest is uitgeleend. Na verwoede pogingen vond de juiste afstemming plaats, viel het doek voor de studio weg en startte de uitzendingen van deze tijdelijk nieuwe omroep. Eén van de eerste nummers die werd gedraaid was ‘Bridge over Troubled Water’ van Simon en Garfunkel dat wethouder De Regt wel een toepasselijk nummer had gevonden gezien de locatie van de studio, precies boven de gracht.

Radio Ooievaarsnest blijft ook vrijdag en zaterdag in de lucht.

Redactie Oudewater.net | 11 december 2014
Foto’s: Aad Kuiper

Geef een antwoord