Regionale Veteranendag in Oudewater

In Oudewater is zaterdag 21 juni 2014 voor het eerst een Regionale Veteranendag. Hoogtepunt is een optreden van de befaamde Marinierskapel der Koninklijke Marine in het bijzijn van de Commissaris van de Koning.

De regionale veteranendag is opgezet om het onderlinge contact tussen oud-strijders te stimuleren. Tegelijkertijd wil de gemeente Oudewater de inzet van de veteranen eren. Samen met Stichting Nationale Veteranendag heeft burgemeester Verhoeve de regiodag naar Oudewater kunnen halen. Bijna vierhonderd veteranen uit Woerden, Oudewater, Montfoort, Lopik en IJsselstein zijn uitgenodigd.

Marinierskapel der Koninklijke Marine

De Marinierskapel der Koninklijke Marine bestaat uit 53 hooggeschoolde muzikanten. In haar categorie is het één van de beste orkesten ter wereld. De chef-dirigent is majoor Peter Kleine Schaars. De Marinierskapel geeft om 19.30 uur een concert op het historische plein bij de Grote Kerk. Bij slecht weer wordt het concert in de kerk gehouden. Het optreden zal naar verwachting een uur duren.

Korps Nationale Reserve

Overdag is het Korps Nationale Reserve in de stad. Zaterdag 21 juni 2014 lopen overdag soldaten door de binnenstad in vol tenue om informatie te verstrekken over defensie. Daarnaast wordt om 12.00, 14.00 en 15.00 uur een demonstratie gegeven aan de Waardsedijk, naast het stadskantoor. Op het parkeerterrein is ook een ‘static show’ van legervoertuigen. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk en openbaar. Jong en oud zijn welkom.

Veteranen die, om welke reden ook, geen uitnodiging hebben ontvangen kunnen zich tot 18 juni 2014 aanmelden via Marcel Koopmans, imkoopmans@gmail.com of 0348-416620 of 06-19047492.

Gemeente Oudewater | dinsdag 10 juni 2014

Geef een antwoord