Richard Proost Judoka’s twee keer in actie

De judoka’s van Richard proost Sport namen deel aan twee judowedstrijden dit weekend; één team in Ede en een tweede team in Venray. De medailles beperkten zich tot voornamelijk tot bronazen exemplaren.

Op zaterdag 2 juni stonden 8 judoka’s op het 25e Heide Judotoernooi te Ede. De wedstrijden werden gehouden in sporthal de Peppel.
De judoka’s waren allemaal ingedeeld in poules waarna er kruisfinales werden gehouden. De beste twee judoka’s van de poule gingen naar de kruisfinales.
Van de 8 judoka’s wisten alleen Job Six en Zhen van Mechelen zich te plaatsen voor de kruisfinales. Job sloot zijn poule af met 3x winst en 1x verlies en Zhen won er 2 en verloor er in 1 in de poule. In de kruisfinales verloren zij beide waardoor zij een mooie bronzen medaille mee naar Oudewater konden nemen.

RPS-Damien-Arjan-IMG_9860

Op zondag 3 juni stond het Internationale Judo Tournament te Venray op het programma voor Damiën den Bleker en Arjan Karelse.
In sporthal de Wetering te Venray kwamen dit weekend 1500 judoka’s uit 23 landen op de tatami. Arjan kwam uiteindelijk in een poule van 4 senioren terecht.
Hij won 1 wedstrijd met een volle ippon en werd daardoor 3e in de poule. Bij Damiën waren er 7 sterke tegenstanders in de poule uit binnen- en buitenland.
Damiën trof als eerste een stugge Duitser aan die in de golden score werd verslagen met wazari. Daarna verloor hij ven Luc van Hal. Om het brons moest hij het opnemen tegen een Italiaan. Een aanval van Davide wilde Damiën overnemen maar hij belandde eerst op zijn rug en kreeg wazari tegen.
Hierdoor was hij nog meer gedreven om hem te werpen en dat gebeurde, met een schitterende heupworp wierp hij hem op de tatami, ippon. Ook brons voor Damiën.

Het waren dit weekend vooral bronzen medailles die werden behaald met heel mooi judo.

Bron: Richard proost Sport | 4 juni 2018
Op de foto’s: in de widget: Job Six en Zhen van Mechelen en in de tekst: Damiën den Bleker en Arjan Karelse.

Geef een antwoord