Richard Proost Sport judoot op Klompentoernooi

Op zaterdag 29 oktober en zondag 30 oktober stond het 37e Klompentoernooi in Sint Oedenrode op het programma voor de judoka’s van RPS uit Oudewater. Het judotoernooi werd gehouden in sporthal De Streepen te Sint Oedenrode.

De -10 en de -12 jaar klasse judoka’s kwamen uit op zaterdag. Ties Dijkstra uit Montfoort stond in zijn poule echt zijn mannetje.

RPS-2016-10-31-Ties-

Hij won twee van de drie wedstrijden overtuigend met ippon en werd daardoor knap tweede. Ivar van Blijderveen ook uit Montfoort zat in een zeer sterke poule. Hij verloor helaas twee wedstrijden.

Op zondag was het het de beurt aan de -15, -18 en -21 klasse judoka’s. De jongens uit de -15, Lars Groenewegen, Hidde van Dam en Lester Bouman hadden het zwaar. Alle drie wisten zij 1 wedstrijd te winnen. Helaas zat er voor hen geen podium plaats in.

Sylvana den Bleker -18 klasse had een gunstige loting. Zij had de 1e ronde vrij geloot. De wedstrijd daarna besliste zij de wedstrijd binnen 5 seconden met een armklem. In de finale kwam zij net te kort en werd hierdoor mooi tweede.

Damiën den Bleker had eveneens een vrije eerste ronde. Hierna wist hij een geduchte tegenstander met yuko te verslaan. In de finale liet hij zich in het begin verrassen door een snelle schouderworp op twee knieën. Tegen deze wazari achterstand kon hij niks meer doen. Ook voor hem een zilveren medaille.

Bron en foto’s: Richard proost Sport | 31 oktober 2016
Foto’s: Ties Dijkstra; Sylvana en Damien den Bleker

Geef een antwoord