Richard Proost Sport op districtskampioenschappen Zuid-Holland

Op zaterdag 5 maart stond het districts kampioenschap Zuid-Holland -18 jaar op het programma. In sporthal Overbosch te Den Haag mochten Sylvana den Bleker en Joost Verkaik een poging wagen om zich te kunnen plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap -18 jaar. Dit kampioenschap zal op zaterdag 9 april gehouden worden in Leek.

De dames mochten als eerste de mat op. Sylvana uitkomend in de -57 kilo klasse zat in een poule van 8 dames en er werd gewerkt met dubbelle eliminatie. Haar eerste partij won zeer overtuigend met ippon, in de tweede partij werd haar aanval een schouderworp op twee knieën overgenomen met verwurging. In de herkansing had haar tegenstandster opgegeven in verband met een blessure. Dit kwam voor Sylvana met ook een blessure niet verkeerd uit, op naar het NK op 9 april.

Joost kwam uit in de -81 kilo klasse. Ook bij Joost waren er 8 deelnemers en werd er gewerkt met dubbelle eliminatie. Hij startte heel goed, won zijn eerste partij met ippon. Hierna kwam hij uit tegen de latere nummer 2, Joost verloor. Om het brons hielt Joost lang stand, maar kon de partij niet naar zich toe trekken. Joost werd 5e, helaas net geen ticket naar Leek.

In de ochtend werd ook in sporthal Overbosch het Zuid Hollands 18+ toernooi gehouden. Ook hier stonden 3 judoka’s op de mat. Damiën den Bleker -66 kilo, Arjan Karelse -81 kilo en Hans van Montfoort -90 kilo. De jongens hebben goed en mooi gejudood. Zij wonnen alle drie al hun partijen. Arjan 6, Hans 5 en Damiën 4. Alle drie dus kampioen.

Op zaterdag 5 maart deden Susanne Kelder en Tristan Katte mee aan het 1e Bartje-G-Judotoernooi in Assen. Zij moesten samen met coach Frank van der Hulst vroeg op pad om op tijd in Assen aan te komen. Beide kwamen uit in een poule van 4 judoka’s. Dat betekent drie keer de mat op. Tristan wist twee partijen overtuigend te winnen en verloor 1 partij, hierdoor werd hij knap 2e. Susanne had het dit keer zwaarder, zij verloor 2 partijen en wist de laatste wel met een ippon te winnen, hierdoor werd zij dit keer 3e. Zij hebben een leuke dag gehad in het verre Assen.

Bron: Richard Proost Sport – redactie Oudewater.net | 7 maart 2016

Geef een antwoord