Richard Proost Sport op internationaal judo toernooi in Den Haag

Op zaterdag 10 november stond het 5e Internationale Residentie Judo Toernooi op het programma voor 7 judoka’s van Richard Proost Sport uit Oudewater.
Dit judo toernooi vond voor het eerst plaats op het nieuwe Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Voor de meisjes en jongens in de -15 was het dit keer erg zwaar, zij kwamen niet tot aan de medailles. In de avond waren de ouderen tot 21 jaar en de senioren aan de beurt.

Voor broer en zus Damiën en Sylvana den Bleker zat er wel een medaille in het verschiet. Sylvana zat in de -63 kilo in een poule van 4 judoka’s. Zij won 1 wedstrijd overtuigend met ippon. De andere 2 wedstrijden bood zij zeer goed weerstand maar kon haar worpen niet doorzetten.

RPS-IMG_8857Damiën zat in een afval poule en was de eerste vrij geloot. Daarna kreeg hij een zeer zware tegenstander in de -73 kilo. In de golden score won hij de partij. Hierna zat hij in de halve finale, die hij helaas verloor. In de partij om brons had hij een bekende, lastige tegenstander. Damiën liet goed judo zien, maar liep wel tegen 3 wazari’s op. In de slotseconden had hij opeens zeer rap een houdgreep vast die dan doorloopt na de reguliere wedstrijdtijd.
Hij moest hem 20 seconden vast houden in de houdgreep en dat lukte; Damiën werd knap 3e in zijn nieuwe gewichtsklasse!

Bron: Richard Proost Sport | 13 november 2017

Geef een antwoord