Richard Proost Sport op judotoernooi in Bodegraven

Op zaterdag 2 april nam het team boven 18 jaar van Richard Proost Sport uit Oudewater deel aan het 2e Goederaad Teamjudotoernooi in Bodegraven. Uiteindelijk behaalde dit team een derde plaats.

In sporthal “de Sporthoeve”waren drie grote judomatten uitgelegd. In de ochtend kwamen de teams onder 12 jaar, 15 jaar en 18 jaar in actie. De meisjes onder 15 jaar en de heren boven 18 jaar stonden in het middagprogramma.

Bij de klasse boven 18 jaar bestond een team uit 5 gewichten, namelijk -60, -66, -73, -81 en -90 kilo.

Ons team bestond uit 4 judoka’s: Damiën den Bleker, -66, Zhen van Mechelen, -73, Arjan Karelse, -81 en Rick van Montfoort, -90 omdat wij het lichtste gewicht niet hadden stonden wij elke wedstrijd al met 1-0 achter.

De eerst twee teamwedstrijden moesten wij tegen Lu Gia Jen 1 en 2. Van Lu Gia Jen 1 verloren wij 1-4 en tegen Lu Gia Jen 2 met 0-5; helaas, het was niet anders. De meeste jongens kwamen tekort tegen de sterke judoka’s uit Den Haag. Alleen Damiën wist in de eerste ronde zijn partij te winnen.

Toch nog een mooie derde plaats

Maar tegen het team van sportschool Goederaad wisten alle judoka’s de partijen te winnen met ippon, 4-1. Hierdoor veroverde  ons team uiteindelijk nog een mooie 3e plaats.

Bron: Richard Proost Sport | 4 april 2016

Geef een antwoord