Richard Proost Sport scoort op Open Zuidlandse Judokampioenschap

Op zaterdag 28 november stonden 6 judoka’s van Richard Proost Sport uit Oudewater op het sterk bezette 30e Open Zuidlandse Judokampioenschap.

Het toernooi vond plaats in sporthal Drenkwaard te Zuidland.

De judoka’s in de leeftijdscategorie -18 jaar, -21 jaar en senioren moesten allemaal wegen van 12.00 tot 12.45 uur. De wedstrijden starten om 13.300 uur. En er werd gestreden in poule of afvalsysteem met herkansing tot aan de finale. Alle judoka’s waren erg op dreef.

Rick van Montfoort wist de partijen in de -100 kilo -18 jaar te winnen en werd daardoor 1e. Ook deed hij nog mee in de senioren klasse, hier werd hij heel knap 3e.

Eline Rekveld stond voor één keer in de klasse -63 kilo -18 jaar. Na 3 winst en twee verlies partijen wist zij hier een zeer verdiende 3e plaats te bemachtigen.

Hans van Montfoort kwam uit in de -90 kilo -21 jaar en moest stevig aan de bak. Met twee sterke ippons wist Hans zich bijna in de finale te knokken, maar helaas hij verloor. Hans werd 3e.
Damiën den Bleker werd in zijn eerste partij vrij snel overvallen door een armklem. Maar hij revancheerde zich sterk. 4 partijen duurde het voor hij zich een plaats in de finale wist te bemachtigen. Hij won twee partijen met wazari en twee met ippon. Alle finale partijen van de middag werden op 1 mat gejudood. Hij begon zeer sterk en kwam op voorsprong. Hij scoorde 2 yuko’s, helaas wist Yotin Damiën nog te verrassen met een wazari. Een zeer verdiende 2e plaats.

Sylvana den Bleker -57 kilo -18 jaar viel net naast het podium, zij werd 4e. Maar ging naar huis met twee mooie ippons. Zhen van Mechelen -73 kilo wist zich bij de senioren niet op het podium te judoën.

Bron: Richard Proost Sport Oudewater | 30 november 2015

Geef een antwoord