Rolvina laat Vrouwen van Nu Oudewater hun spiergroepen zien

De laatste avond van dit seizoen bij ‘Vrouwen van NU‘ stond in het teken van bewegen in een met papieren ballonnen, voorzien van prachtige spreuken, versierde zaal in het Zalencentrum. Het werd een heel bijzondere avond. Bij binnenkomst kreeg iedereen een ballon en wat daar nu de bedoeling van was bleef nog even een verrassing. En ook Rolvina bleek samen met Ina Rehorst een belangrijke rol te spelen.

Ina Rehorsts leven staat in het teken van de sport. Ze vertelde, wat ze allemaal in de sport doet en al gedaan heeft: turnles gegeven bij S59 en ze weet haast wel zeker dat ze de kinderen van de aanwezige dames heeft leren zwemmen in het aantal jaren dat ze zwemles gaf.

Ina-Rehorst_Vrouwen van nu 19-4-2017 083 (24)Ina Rehorst is nu sportinstructrice bij Richard Proost Sport en geeft op die sportschool de lessen Fit en Vitaal, Jeugdfitness en Bodybalance. Zij was de coach van de avond en legde uit waarom bewegen goed is voor ons lichaam. Ze vertelde over de diverse spiergroepen die aan het werk worden gezet en waarvoor ze belangrijk zijn. Ook werden er (en dat kan dus ook op een stoel) een paar oefeningen gedaan met behulp van die eerder genoemde ballonnen; dat leverde soms hilarische momenten op!

Vrouwen van nu 19-4-2017 083 (72)

Om de kennis van voeding en menselijk lichaam te testen, had Ina een kleine ‘kwis’ gemaakt. Om haar bij te staan had ze daarvoor een bijzondere gast uitgenodigd die speciaal voor deze gelegenheid helemaal uit Engeland was komen overvliegen.

Rolvina-Vrouwen van nu 19-4-2017 083 (11)Deze Rolvina, zo werd door Ina aan de aanwezigen met veel plezier wijsgemaakt, woont en werkt in Londen waar zij haar eigen kleding maakt en verkoopt. De ongeveer 50 aanwezige dames mochten bij een goed antwoord op de vragen – bijvoorbeeld of er vis zit in bier; of witte chocolade wel chocolade is – een kledingstuk van Rolvina bekijken en verwijderen.

Ook kwamen er vragen over diverse spiergroepen voorbij die dan met een rode viltstift moesten worden aangegeven op het “tengere” lichaam van Rolvina, zoals bijvoorbeeld rectus femoris (rechter dijspier) of tripezius (brede rugspier).

Vrouwen van nu 19-4-2017 083 (42)kruisje-Vrouwen van nu 19-4-2017 083 (76)

Onder veel gegniffel werden er aardig wat kruisjes gezet, die met een warm of koud door Ina in de goede richting werden gestuurd.

Vrijkaartjes

Na de pauze was er een circuitje uitgezet, waarin men in groepjes wat spieroefeningen kon doen. Iedereen kreeg een vrijkaart voor een proefles op de sportschool van Richard Proost.

Vrouwen van nu 19-4-2017 083 (26)Coby-Kuiper_Vrouwen van nu 19-4-2017 083 (16)

Na afloop bedankte Coby Kuiper, die deze maal de avond met hulp van vele anderen had geregeld, iedereen voor de aanwezigheid en voor de medewerking en Ina Rehorst  en Rolvina (Rolf den Hartog) voor de leerzame avond; men had weer veel opgestoken en ook nog eens hartelijk kunnen lachen.

Bron: Oudewater.net | 22 april 2017
Tekst en foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord