Richard Proost Sport ook op Internationaal Residentie Judotoernooi

Op zaterdag 12 en zondag 13 november stond het 4e Internationaal Residentie Judotoernooi te Den Haag op het programma voor een aantal judoka’s van Richard Proost Sport uit Oudewater.

Op zaterdag was het de beurt aan -12 en -15 categorieën. In de avond kwamen de -21 categorie en senioren in actie.

Voor Sjors Hendriks, Matz Bijen en Job Six was het een zwaar toernooi. Door de vele inschrijvingen moest er lang gewacht worden voor de eerste partij. Helaas wisten zij na twee partijen niet verder te komen in het toernooi.

Bij de ouderen verliep het voor 2 judoka’s beter. Vooral voor Damiën den Bleker (-66 kilo), hij deed goede zaken om als eerste al zijn partijen op weg naar de finale te winnen met ippon. In de finale verloor hij helaas van Tim Baanen; een hele knappe zilveren medaille. Rick van Montfoort, uitkomend in de -100 kilo zat in een poule van 5 judoka’s. De eerste partij nam hij het op tegen broer Hans. Rick won op 2 straffen van Hans. Hierna verloor hij twee keer om vervolgens de laatste partij met ippon in zijn voordeel te beslissen. Door deze winst werd hij mooi 3e.

Voor Zhen van Mechelen en Hans van Montfoort en Sylvana den Bleker verliep het toernooi minder. Zij wisten zich niet naar de top drie te knokken.

Op zondag is dit toernooi uitgeroepen door De JBN tot een meetmoment voor de categorie -18 jaar. Dit betekent wanneer je je hier plaatst in de top 3 je dan  meedoet voor uitzending naar EK’s, WK’s en EJOF.

Joost Verkaik kwam uit in de -90 kilo. Er waren 10 deelnemers. De eerste ronde had Joost vrijgeloot. Daarna verloor hij jammer genoeg met wazari. In de verliezers ronde verloor hij ook.

Bron: Richard Proost Sport | 14 november 2016

Geef een antwoord