Saamhorigheid groot in de Heksenketelweek

Het terrein in en om Tjonkie bruist van gezelligheid en creativiteit als de Heksenketel Vakantieweek er is neergestreken.

In het weekend vooraf is er gestart met de bouw- en grondwerkzaamheden. Jeroen Kliver: “We hebben zaterdag opgebouwd in de stromende regen en de vrijwillige brandweer heeft het hele gebouw schoongemaakt. Dat was super!”.

Dit jaar vieren ze het 40e jubileumjaar. Totaal zijn er zo’n 100 vrijwilligers nodig voor dit enorme spektakel en even leek een tekort ontstaan. Maar op een noodkreet werd gelukkig voldoende gereageerd. Jong en oud helpen mee en ook 14 stagiaires die de hele week meedraaien. Het thema is ‘De Wereldreiziger’. Nieuw is een kookworkshop en de Mad Science bus die er op dinsdag staat. De dansworkshop van Max Dance was vorig jaar zo geslaagd dat het dit jaar opnieuw op het programma staat. Op donderdagavond belooft dat een spetterend optreden te verzorgen tijdens de slotavond naast de playbackshow en de prijsuitreikingen van deze week. Maar ook vissen staat dit jaar weer eens op het programma. Volgens Jeroen zit de sfeer er weer goed in. “Elke dag sluiten we af met alle vrijwilligers en van ‘de tips en tops’ kunnen we veel leren.

Veel bedrijven dragen een steentje bij en ook in natura wordt van alles gebracht. “Dozen vol ordners, mappen, papier, 100 bananen en dozen met pakjes frisdrank. De saamhorigheid is groot!”

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 16 augustus 2017

Geef een antwoord