Scarlet Heart Tattoo verrijking voor Oudewater

‘Van een kleine tattoo tot wilde plannen voor een sleeve of rugstuk; wij zetten jouw wensen om in een unieke tatoeage die niemand anders heeft. Geen kopie van een plaatje, maar een persoonlijk ontwerp dat precies bij jou past!’ Dit staat als uitnodigende eerste zin op de website van de tattooshop die zich sinds kort in Oudewater heeft gevestigd: Scarlet Heart Tattoo.

Wijda, de eigenaresse van de shop, laat weten dat ze een ruime ervaring heeft in het zetten van tattoos en met heel veel enthousiasme aan de slag is gegaan. “Ik was als kind al heel creatief en ben daarom ook naar de school gegaan, die vroeger bekendstond als de Zilverschool.”

Deze school werd in 1895 in de zilverstad Schoonhoven opgericht als Rijksvak- en Kunstnijverheidsschool voor Goud- en Zilversmeden en Horlogemakers. Het is de enige school in Nederland met opleidingen voor goud- en zilversmeden, uurwerktechniek en juweliers.
Wijda heeft dan ook jarenlang als goud- en zilversmid gewerkt, maar het tatoeëren trok haar toch meer.

Scarlet Heart is een nieuwe start

En daarom begon Wijda in 2012 voorzichtig met tatoeëren. “Ik vond het altijd al stoer en ik kan er heel goed mijn creativiteit in kwijt. Het is echt een passie van me.” In 2015 is ze dat full time gaan doen. Nadat zij in verschillende tattooshops, o.a. in Hilversum en Breda, zich hier steeds meer in bekwaamde begon zij in maart 2021 haar eigen tattooshop, dicht bij haar woonplaats Schoonhoven, “Scarlet Heart” in Oudewater.

“Het bevalt heel goed”, vertelt Wijda enthousiast. “Nadat de winkel open is gegaan heb ik allerlei leuke reacties van mede-ondernemers ontvangen.

Tattooshop met eigen specialismen

Haar specialisme is ornamental/mandala en semi-realistisch black ’n grey, maar check vooral haar allround portfolio. Wijda maakt er graag een sport van om jouw wirwar van ideeën om te zetten in een overzichtelijk ontwerp.

‘En”, voegt ze eraan toe, “Het laten zetten van een tattoo kan best spannend zijn, daarom vind ik het belangrijk dat iemand zich thuis voelt in de shop. Bij ons kom je terecht in een warme, huiselijke sfeer!” En wie nieuwsgierig is geworden kan op de website, die werkelijk schitterend oogt én heel informatief is een kijkje nemen. Zelfs aanbevolen, wanneer je (nog) niet eens aan een tattoo denkt: Scarlet Heart Tattoo

Redactie Oudewater.net | Foto’s: Scarlet Heart

Geef een antwoord