Schapen raken hun wollen trui kwijt

De zomer stuwt binnenkort het kwik op in opwaartse richting. Hoog tijd om de wintergarderobe te verruilen voor wat luchtiger kledij. Dat geldt ook voor de Schoonenbeeker heideschapen van streekherder Huug Hagoort. Op zaterdag 28 mei ontdoet hij een aantal schapen van hun wollen trui.

Scheerfeest op de Markt op 28 mei

Hagoort zet om 13.30 uur de tondeuse tussen het vel en de vacht en rond 16.00 uur zit de knipbeurt van de 10 schapen erop. Het scheerfeest vindt plaats op de Markt, ter hoogte van Eethuisje ’t Backertje en de Heksenwaag. Hagoort richt ook nog een kraampje in waar hij informatie uitstalt over zijn werk als streekherder en de kudde die hij hoedt. Uiteraard maakt hij graag een praatje met iedereen die geïnteresseerd is in zijn werk. De wol die hij deze middag scheert, biedt Hagoort aan liefhebbers te koop aan.

Bij wijze van proef huurt de gemeente dit jaar de schapen in van Schaapskooi Ottoland. Zij houden drie à vier keer per jaar het gras kort in het park Ruyghe Wey. Dat doen ze ook op de Tiendweg (tegenover De Broedkorf, haaks op de Utrechtsestraatweg) en het zogenaamde Spaghettilandje, de groenstrook parallel aan de J.J. Vierbergenweg ten noorden van Papekop.

Burgemeester Pieter Verhoeve: ,,Het scheren van schapen is weer een nieuwe attractie voor Oudewater en een wel heel bijzondere manier om de binnenstad te beleven. Ik hoop dat veel mensen dat komen ervaren.’’

Bron: Gemeente Oudewater | 11 mei 2016

Geef een antwoord