Senna (6) uit Oudewater zit met Van Nistelrooij in film

De 6-jarige Senna begint steeds bekender te worden in Oudewater. De jonge voetballer van vv UNIO speelt samen met ex-profvoetballer Ruud van Nistelrooij in de documentaire Dribbels & Dromen.

“Over 7 of 8 jaar speel ik bij Ajax,” zegt Senna Veldhuijzen van Zanten uit Oudewater. De 6-jarige droomt ervan om later profvoetballer te worden. Op dit moment speelt hij bij vv UNIO wedstrijden in de boterhammencompetitie, om volgend jaar te gaan spelen bij de F6.

Een aantal maanden geleden werd hij plotseling benaderd voor een documentaire over het Nederlandse amateurvoetbal genaamd Dribbels & Dromen. In de documentaire worden amateurs van allerlei leeftijden, onder wie Senna, op en langs het veld gevolgd.

De jeugdherinneringen van ex-profvoetballer Ruud van Nistelrooij vormen de rode draad van het verhaal. Afgelopen week ging Dribbels & Dromen in première op Ziggo Sport en is sindsdien te zien op YouTube.

Beroemdheid

De hoofdrol van Senna in de documentaire is niet onopgemerkt gebleven in Oudewater. “Hij is nu bijna een beroemdheid,” vertelt stiefvader Frans Verboom.

Afgelopen weekeinde ontmoetten Senna en Ruud van Nistelrooy elkaar voor de wedstrijd PSV-Ajax. “Ik kende hem niet zo goed, maar ik heb wel video’s van hem gezien,” vertelt Senna. Voor een andere video op YouTube speelden zij een voetbalspel tegen elkaar. De video is inmiddels meer dan 120.000 keer bekeken.

Senna’s ouders kwamen pas laat achter de populariteit van de video. “We kregen via een familielid te horen dat de video zo vaak bekeken was,” vertelt moeder Linda Veldhuijzen van Zanten. De echte wedstrijd keek de Oudewaternaar samen met de zoon van Ruud van Nistelrooy. Veldhuijzen: ,,Ze konden het goed met elkaar vinden. Hij was ook een Ajax-fan.” Zij waren allebei dolblij met de 0-2 zege van Ajax.

Bron: AD.nl | 26 maart 2016 

Geef een antwoord