Share Fair Oudewater draait om delen en bewustwording

De organisatie van de Share Fair had deze keer wat meer voeten in aarde dan eerdere edities. Maar uiteindelijk kan de Share Fair zaterdag 15 juni toch weer gehouden worden in de ruimte onder het Stadhuis. Door de veranderde organisatiestructuur in de samenwerking met de gemeente Woerden bleken er wat meer drempels op de weg. Wethouder Bas Lont die verantwoordelijk is voor de portefeuille ‘Duurzaamheid’ zegt hierover: “Er was de pech dat de afdeling Vastgoed zich net aan het beraden was hoe in de verschillende initiatieven eenzelfde lijn kon worden getrokken. De één betaalt namelijk wel huur voor een pand van de gemeente en de ander niet.” De wethouder is van mening dat nabijheid van de gemeente in de organisatie van initiatieven als deze van groot belang is. “Ik ben echt voor snelheid, en we blijven oefenen als het mis gaat.”
Als wethouder Duurzaamheid ziet hij het belang van een Share Fair drieledig. “Allereerst, geef goede spullen een tweede leven. Dat voorkomt teveel afval. Doordat je het gratis mee kunt nemen leer je te ontvangen en als laatste is het een goed communicatiemiddel om ons koopgedrag onder de aandacht te brengen.”
Op de Share Fair kunnen goede spullen op de dag zelf tot 14.00 uur gebracht worden. Denk aan speelgoed, kleding, servies, linnengoed, boeken en allerhande gebruiksvoorwerpen. Het moet netjes en heel zijn. Een goed criterium om te beslissen of het nog waarde heeft is om je af te vragen of je zelf zoiets nog wilt hebben. De Share Fair is namelijk geen afvaldepot. Kijk eens op de zolder of in de schuur of daar nog ongebruikte en goede spullen staan die je weg zou kunnen geven. Iemand anders kan het soms goed gebruiken. Daarmee voorkomen we dat het nieuw gekocht wordt in de winkel en sparen we het milieu door onnodig gebruik van kostbare grondstoffen. Grote meubels worden helaas niet aangenomen. maar verder alles wat in huis, tuin of keuken gebruikt wordt.

Zaterdag 15 juni zal er in de Stadskelder onder het stadhuis op de Visbrug van 10.00 tot 16.00 een Share Fair worden gehouden. Je kunt er goede spullen komen brengen die je over hebt en niet meer gebruikt. Anderen mogen de spullen gratis meenemen. Een Share Fair staat in het teken van duurzaamheid en wil ons bewust maken van de vele spullen die we hebben en steeds weer aanschaffen. In onze maatschappij is koopgedrag vaak maatgevend. Bij de Share Fair is weggeven, delen en bewustwording maatgevend.

Voor vragen: sharefairoudewater@gmail.com

Bron: Zenderstreekshare fair | Zaterdag 25 mei 2019

Geef een antwoord