Since’04 blijft uitnodigend

Het was bij de opening, nu al weer bijna twee jaar geleden, al een leuke winkel, maar dat is het nog, of weer, want steeds zie je iets anders. Niet alleen wat betreft de collectie uiteraard maar ook wat betreft de indeling, uitstraling, looks en feels, zoals dat in het jargon waarschijnlijk zal heten. Nog sterker trouwens: de winkel is nog leuker geworden. Ze hebben bij Since’04 een bijzonder goede smaak wat betreft kleding; modebewust, maar toch ook heel stijlvol. En dat geldt ook voor de inrichting en de accessoires die ze verkopen.

Wat opviel bij het langslopen is dat de dameskleding eerst voorin te vinden was en de herenkleding achterin maar dat is veranderd. Joost Middelman vertelt dat er regelmatig van alles in de winkel wordt veranderd: “Terwijl je bij een supermarkt een vaste routing van groot belang is moet je in een kledingzaak juist mensen laten “dwalen” door de winkel; ze vinden het leuk om eens iets anders tegen te komen. Wat onze collectie betreft: in de stad en op internet vind je de massa; bij ons vind je het net iets anders.

Wij moeten het hebben van service en beleving en kennelijk doen we dat niet verkeerd, met meerdere winkels in Montfoort en Oudewater. Maar we blijven natuurlijk wel goed opletten. De kledingbranche is aan het veranderen. We lopen nog steeds voor de seizoenen uit. Tot enkele jaren terug werd de nieuwe garderobe al vroeg in het seizoen aangeschaft. Tegenwoordig reageren we steeds meer op het weer; is het mooi weer dan komen ze voor een korte broek en wordt het kouder dan komen ze voor een trui of jas. Eigenlijk heel logisch.

since'04

Wij moeten dus rekening houden met dat veranderende koopgedrag van mensen en de veranderende jaargetijden. Consumenten worden ook selectiever, waarbij allerlei maatschappelijke factoren een rol spelen. Het is voor ons een leuke uitdaging om daar op in te spelen. We hebben trouwens door het minder goede weer nog maar weinig toeristen gezien en dat is toch wel erg jammer. Een groot gedeelte van onze klantenkring komt uit de regio maar de bezoekers van ons mooie stadje zijn natuurlijk ook meer dan welkom.

NOVO

En als voorzitter van de NOVO? “Ik ben blij met zo’n actieve winkeliersvereniging,ondanks het feit dat iedereen natuurlijk erg veel tijd kwijt is aan zijn of haar eigen onderneming. We missen Margo en Simone natuurlijk wel, maar daar komen wel anderen voor in de plaats en we hopen dat zij net zo veel werk verzetten en net zo enthousiast zijn. We doen nu vooral mee met de gewone feestdagen zoals Valentijnsdag, Pasen, moederdag, vaderdag, enzovoort en proberen in te haken op de vele initiatieven die worden georganiseerd. Wat betreft de feesten zoals het Heksenfestijn (zonder braderie), en Pracht aan de Gracht; dat is altijd wel enorm gezellig in de binnenstad, maar de meeste winkels blijven vrij leeg. We hopen dat de bezoekers de winkels in Oudewater wel zíen en dan een andere keer gezellig komen binnen lopen. Het is voor de winkeliers overigens wel een uitgelezen kans om zichzelf tijdens deze evenementen te laten zien aan het aanwezige publiek. Wat ik bij zulke feesten fijn zou vinden, is als niet alles zich massaal op de Markt afspeelt, maar door de hele stad. De stad moet een beetje open blijven. Wat mij heel leuk lijkt is een terrassenweekend, met overal terrassen door heel Oudewater en hier en daar wat muziek.”

Dat lijkt Oudewater.net ook wel een goed plan. En nu maar afwachten wie daar zijn schouders onder gaat zetten.

Tekst: Oudewater.net | Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord