Sinterklaasintocht Oudewater 2014

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan komt de Pakjesboot 11 met Sinterklaas en zijn Pieten richting Oudewater. Op zaterdag 22 november 2014 wordt Sinterklaas om 13:30 ontvangen op het Gasplein door de burgemeester. Sinterklaas zal hierna lopen van het Gasplein, via de Nieuwstraat, Havenstraat, langs het stadhuis en Korte Havenstraat naar de markt waar hij wordt ontvangen door de intochtcommissie.

Oudewater Sinterklaas Journaal

Dit jaar is een bijzonder jaar, namelijk het feestjaar van Oudewater 750 jaar stad. Sinterklaas riep daarom al vroeg zijn Pieten bijeen met vragen over Oudewater. Vele Pieten haalden hun schouders op of wisten de vragen van Sinterklaas over Oudewater niet te beantwoorden. Sommige Pieten wisten dat Oudewater iets bijzonders had met touw en heksen, maar meer dan dat wisten ze vaak ook niet. Dus stuurde Sinterklaas een paar Pieten vooruit naar Oudewater om op onderzoek uit te gaan. Deze avonturen in Oudewater zijn vanaf maandag 17 november tot aan de intocht in Oudewater dagelijks te zien op www.sinterklaasoudewater.nl. Elke dag komt er een nieuwe aflevering van het Oudewater Sinterklaas Journaal. De spannende ontknoping zal op de dag zelf te zien zijn op de markt en tijdens het afsluitende kinderfeest in Sporthal de Noort Syde.

Verjaardag

De mascotte van Oudewater 750 jaar stad, Ropey, heeft Sinterklaas een persoonlijke uitnodiging gestuurd om samen met hem het feest van Oudewater te vieren. Oudewater is jarig en dat wil Sinterklaas niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tijdens de viering van 700 jaar Oudewater was Sinterklaas er ook al bij. Sinterklaas heeft daarom besloten dit jaar zijn eigen verjaardag niet te vieren en juist te vieren dat Oudewater 750 jaar stad is geworden. Dus niet het feest van de Sint, maar het feest van Oudewater, ofwel in plaats van dat Sinterklaas cadeautjes geeft, krijgt Sinterklaas cadeautjes. Daarnaast komen de Pieten het feest natuurlijk ook vieren. Zo komen ze verkleed als Pieten met gele buiken, als heksen en als Spaanse soldaten om het feest helemaal in thema te vieren. Vieren jullie het feestje mee?

Sinterklaasfeest

Na het ontvangst op de markt gaan Sinterklaas en zijn Pieten richting Sporthal de Noort Syde, Touwslag 3, waar van 15:30-16:30 een groot Sinterklaasfeest is voor de kinderen van groep 1, 2, 3, 4 en 5. Let hierbij op dat je niet met je schoenen de zaal in mag, dus doe makkelijke schoenen aan.

Digipiet

O ja: Omdat Sinterklaas steeds meer met de tijd meegaat heeft de Digipiet een speciale pagina gemaakt op Facebook die je leuk kan vinden. De pagina op Facebook heet ‘Sinterklaas intocht Oudewater’. Als je deze pagina leuk vindt, kan je hier bijvoorbeeld de foto’s zien van de intocht van vorig jaar. Ook zal je via deze pagina op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom de intocht in Oudewater! Leuk he!? Daarnaast is er ook een Twiet-Piet! Deze doet live verslag van de intocht en vertelt leuke nieuwtjes. Deze Piet kan je volgen op Twitter! Echt superleuk!

Gemeente Oudewater | 7 november 2014

Geef een antwoord