Sneeuwpret in Oudewater voor Kika

In een opwelling dacht Miranda Camu toen ze de sneeuwpret in Montfoort op 31 december zag: “Dit kunnen wij ook voor Kika doen in Oudewater.”

dag-2-sneeuw-pret-in-oudewater-5-1-2017-035-2En ja wat nu? Hoe pakken wij dit aan? Nou gewoon de goede mensen regelen die altijd klaar staan om iets te doen voor de medemens.

Dus Jeroen Hotze, Marcel Heijmans van de Emté, Mark Rietveld van Rietveld Verhuur in Papekop, Transportbedrijf G. de Bruyn, Umia Restafval, Snel en Bram Blankestijn van de Jumbo waren er wel voor te porren.

sneeuw-pret-voor-deSneeuw geregeld, shovel geregeld, kraam geregeld, de sfeervolle verlichting geregeld, melk voor de warme choco geregeld: de pret kon beginnen.

Van verre hoor je al dat de kinderen  groot plezier hebben. Rode wangetjes en  natte handschoentjes.

Hier en daar een slee, voor sommige kinderen de eerste keer dat ze in de sneeuw kunnen spelen.

sneeuw-pret-voor-de4-kleinsneeuw-pret-voor-de4-klei

Is dit te zien? Ben je mal, ze rennen en klauteren er op los, glijden ondersteboven of op een normale manier naar beneden! Ouders staan aan de kant te koekeloeren en je ziet ze denken: was ik nog maar zo jong. Een enkeling gaat ook de berg op. Om half tien in de avond ging ik nog een keer kijken. Alles donker maar de verlichting hing er nog. Zou er nog meer sneeuw komen.

dag-2-sneeuw-pret-in-oudEn op donderdag werd er verse lading sneeuw gebracht door een hele grote kiepauto. De kinderen vlogen op de berg af. Nog een berg erbij.  Dit zal wel niet snel plat gewalst worden door parmantige stappende kindervoetjes. En jawel, er kwamen nog meer vrachtauto’s, allemaal gratis sneeuw van De Vechtsebanen dat van de ijsbaan afkomstig is; aangevoerd door de firma De Bruyn Transport. Dus er ontstond wel degelijk een giga berg. Jeroen Hotze vertelde ook nog: “Normaal moet je hier een vergunning voor aanvragen en ben je 8 weken verder; nu hoeft dit vanaf 1 januari niet meer. Voor evenementen tot 200 personen is alleen een melding is voldoende.”

sneeuw-pret-voor-de4-klein

Zo fijn en ook vrijdag nog volop vorst. Wie weet wordt het een hele leuke opbrengst voor KIKA.

Bron: Oudewater.net | 5 januari 2017
Tekst en foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord