Solisten Bachs Hohe Messe in Oudewater bekend

Op zondag 29 maart 2020 klinkt in de sfeervolle Sint Franciscuskerk in Oudewater voor de vijfde keer een Lenteconcert. Te horen is de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach,  uitgevoerd door het Studentenkoor Amsterdam en het Strijkorkest Lundi Bleu. Ook de solisten zijn nu bekend. De sopraan Varvara Tishina, alt Eline Welle, tenor Hugo Kampschreur en bas Bram Trouwborst geven het concert extra allure. 

De organisatie is in handen van twee Rotaryclubs uit het Groene Hart (Woerden Oude Rijn en Oudewater), en de meeropbrengst is bestemd voor een goed doel. Eerder voerde het Studentenkoor Amsterdam voor een enthousiast publiek in de Sint Franciscus onder meer de Matthäus en de Johannes Passion uit.

Lustrum in Oudewater

Het lustrumconcert van de twee Rotaryclubs draait om een absoluut meesterwerk van Bach. Met zijn ‘Hohe Messe’ zet het Studentenkoor Amsterdam de Sint Franciscuskerk in vuur en vlam. Het concert wordt uitgevoerd door het 80 man/vrouw sterke Studentenkoor Amsterdam en de ongeveer 50 musici van Strijkorkest Lundi Bleu. De vier uitstekende solisten zingen de solopartijen. Dirigent Servaas Schreuders heeft als vanouds de leiding, en Jaap Zwart zit achter het orgel.

De Sint Franciscuskerk in Oudewater is een kerk met een bijzonder interieur. De mooie akoestiek zorgt ervoor dat de uitvoeringen van het Studentenkoor Amsterdam er altijd uitstekend tot hun recht komen.

Franciscuskerk

Het concert start om 14.30 uur; de kerk is open vanaf 14.00 uur. De toegangsprijs (€ 37,50)  is inclusief een pauzedrankje, het programmaboekje en een drankje tijdens de samenzang na afloop van het concert. Parkeren kan vlakbij de kerk en is gratis.

Groene Hart

Het Studentenkoor Amsterdam wordt door z’n fans gezien als het meest energieke en enthousiaste studentenkoor van Amsterdam en omstreken. Per seizoen voert het SKA meestal drie projecten uit. Het koor heeft een heel gevarieerd repertoire. Zo voerden de jonge zangers en zangeressen de afgelopen jaren onder andere Mozarts Mis in c-klein, de passies van Bach en Brahms’ Ein Deutsches Requiem uit. Ze doen dat vooral in Amsterdam en omgeving. De Rotaryclubs Oudewater en Woerden Oude Rijn zorgen ervoor dat de leden van het Studentenkoor hun mooie muziek ook in het Groene Hart ten gehore kunnen brengen.

De meeropbrengst van dit concert in Oudewater gaat naar een (nog te kiezen) goed jongerendoel in het Groene Hart.

Kaartjes voor dit Lenteconcert zijn te bestellen via leden van de Rotaryclubs Oudewater en Woerden Oude Rijn, of via het mailadres lenteconcert2020rotary@gmail.com.

Bron: Rotary Oudewater | Foto: Piet Stolk | Bij de foto: Sprankelende uitvoering in Oudewater | Eindredactie: Oudewater.net

Geef een antwoord