Speciale compositie voor Oudewater

Het jubileumjaar ‘Oudewater 750 jaar Stad’ wordt op allerlei manieren feestelijk ingeluid. Zo doet de toren met het carillon, als markant punt van Oudewater, mee aan de festiviteiten met een compositie voor beiaard, twee trompetten, een trombone, hoorn en harp.

Het bestuur van de Stichting Mooyman-Martens heeft aan beiaardier Gildas Delaporte gevraagd om een compositie te schrijven die de stichting aan de bevolking van Oudewater aanbiedt. Inmiddels is de compositie klaar.
De uitvoering wordt op de zaterdagen 11 oktober 2014 en 4 juli 2015 ten gehore gebracht vanaf de toren en het plein van de Grote of St. Michaëlskerk in Oudewater. De speciale compositie is op 11 oktober om 12.00 uur te horen. Het is een uitvoering van ongeveer 20 minuten. De compositie wordt uitgevoerd door musici uit het ‘Orkest van Zuid-Nederland’. De blazers staan in de toren en de harp speelt op het kerkplein.
Eind 2013 heeft de stichting nog allerlei werkzaamheden verricht aan de Grote of St. Michaëlskerk. Zo zijn de oude magneethamers van 24 klokken verwijderd en is de hele mechaniek vervangen door RVS, alleen de klokken en de klepelbollen konden blijven. Daarnaast is een nieuw computergestuurde automatiek voor het carillon geplaatst.

Zenderstreek Montfoort & Oudewater | Woensdag 8 oktober 2014

Geef een antwoord