Spektakelshow op het water als start festiviteiten 750 jaar stad Oudewater

Buurgemeente Oudewater viert het aankomende jaar dat het 750 jaar stadsrechten heeft. Dit weekeinde wordt het feestjaar geopend met twee bijzondere evenementen. Op vrijdagavond wordt er op het water langs de Waardsedijk een bijzondere voorstelling gegeven in beeld en geluid en zelfs vuurwerk. Op zaterdag wordt er een speciale Ambachtenmarkt georganiseerd.

Vrijdag 10 oktober om half negen ’s avonds staat en zit heel Oudewater rond het water aan de Waardsedijk -bij het stadskantoor- met uitzicht op een onvergetelijk schouwspel dat zich daar op het water zal afspelen. De spectaculaire show voor het hele gezin neemt je mee in de 750 jaar historie van Oudewater met prachtige videobeelden, spraakmakend theater, special effects en een groots vuurwerk tot besluit. Een uniek, muzikaal en bijzonder schouwspel dat je maar één keer in de 750 jaar mee kunt maken.

Oude Ambachtenmarkt

Op zaterdag 11 oktober is de hele dag (van tien tot vijf) een Oude Ambachtenmarkt in het centrum van Oudewater. Oudewater gaat terug in de tijd: allerhande ambachtslieden laten iets zien van beroepen en vaardigheden uit het verleden. Sommige daarvan bestaan in het geheel niet meer, andere zijn bijna verdwenen of vervangen door machines. De beoefenaars doen het nog uit liefhebberij en om hun vakmanschap nog eens aan een jongere generatie over te kunnen dragen. Denk hierbij aan een barbier, bedelaar, beenhouwer, waarzegster, zeilmaker, zilversmid, wagenmaker, wasvrouw, wijnmaker, berendokter, beul, schoorsteenveger, steenhouwer, scharensliep, kwakzalver, chirurgijn, mandenvlechter, pijpenmaker, kantklosser, koperslager, pottenbakker, klompenmaker, kleermaker, tinnegieter, touwslager, zilversmid, glasblazer en nog veel meer.

Praktische informatie

Bezoekers wordt verzocht zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Wie met de auto komt, wordt verzocht de P-route voor Oudewater 750 te volgen naar de parkeerlocaties voor dit evenement.

Dichtbij.nl | Vrijdag 11 oktober 2014

Geef een antwoord