Spelenderwijsorkest met Carnavalsoptreden in de Wulvergein

Het binnenschoolse Spelenderwijsorkest, bestaande uit 40 leerlingen van de Jozefschool en de Mariaschool uit Oudewater, trad donderdagmiddag 23 februari op in Wulvergein (Wulverhorst). Maar eerst was er nog een alternatieve modeshow en begon het afscheid van Gé Sluijs als voorzitter van de Blauwbaadjes.

De kinderen uit groep 5 t/m 8 hebben de afgelopen 3 weken onder schooltijd in het Muziekhuis Oudewater les gekregen op verschillende drum- en blaasinstrumenten. Daarnaast hebben zij met elkaar het jubileumlied van Carnavalsvereniging de Blauwbaadjes geoefend als een echt orkest.

wulvergein-IMG_3308Dit lied gingen zij aan de ouderen laten horen tijdens het Spelenderwijsorkest Carnavalsoptreden in de Wulverhorst. De zaal was feestelijk versierd en zat al behoorlijk vol voordat het optreden plaatsvond.

 

Modeshow, Gé Sluijs en Prins Rafaël

Wulvergein-carnaval-IMG_3311Maar eerst was er een schitterende modeshow van bewoners van Wulvergein, veelal met de ondersteunende kracht van kleurrijke rollators. En dat alles onder het toeziend oog van Prins Carnaval en een aantal van zijn getrouwen.

Wulvergein-prins-carnaval-IMG_3312Voorzitter Gé Sluijs maakte op de elfde van de elfde zijn opvolger bekend. De titel ‘erfprins’ zou niet misstaan, want het bleek Ralf Sluijs, de zoon van, geboren tijdens het elfde verenigingsjaar en dus 33 jaar oud, die werd benoemd tot 44e prins van Uivergein. Ter ere van het jubileum werd op 10 december een speciale feestdag georganiseerd. Op 28 januari volgde Kleintje Carnaval in De Klepper. Hierna startte het serieuze (?!) carnaval op 23 februari in ‘Wulvergein’ en dat zal worden afgerond op 28 februari in ‘De Klepper’.

Het Spelenderwijsorkest

Het Spelenderwijsorkest komt voort uit de samenwerking tussen het Muziekhuis Oudewater en enkele Oudewaterse scholen. Naast de muzieklessen door de leerkrachten zelf met de 123ZING muziekmethode, komen de leerlingen van groep 5 t/m 8 van de Jozefschool en de Mariaschool drie keer per jaar op bezoek bij het Muziekhuis Oudewater. Hier maken zij in muzikale circuits van elk 3 lessen kennis met allerlei verschillende instrumenten. Dit onder begeleiding van professionele docenten.

Wulvergein-spelenderwijs-IMG_3318

Het Spelenderwijsorkest trad op met toepasselijk leuk gebrachte carnavalsliedjes, waarvan het Uivergeinlied door bijna iedereen werd meegezongen.

Daarna volgde nog het lied met de toepasselijk titel ‘Carnaval’ waarbij alle bewoners en Prins Rafaël en zijn getrouwen meespeelden op meespeelden op boomrackers.

Wulvergein-boomrackers-IMG_3325 wulvergein-polonaise-IMG_3327

Uiteraard werd het feestelijk gebeuren afgesloten met een zinderende polonaise.

Bron: Oudewater.net | donderdag 23 februari
Tekst en foto’s: Aad Kuiper

Geef een antwoord