Sponsorloop voor Alpe d’HuZes

Team Voor Elkaar uit Hekendorp doet op 4 juni mee aan de actie Alpe d’HuZes. Om geld bij elkaar te verzamelen voor het KWF houden zij een sponsorloop op zaterdag 7 februari in Hekendorp. Iedereen die een steentje bij wil dragen is welkom om mee te lopen.

‘’Eén op de drie Nederlanders heeft te maken met de ziekte kanker. Iedereen kent dus wel iemand die de ziekte heeft of heeft gehad. Mijn zus en zwager hebben vorig jaar meegedaan met de actie Alpe d’HuZes en wilden weer wat betekenen voor het KWF. Voordat we het wisten was Team Voor Elkaar, bestaande uit 7 personen, ontstaan’’, zegt teamlid Ineke Rooimans (52).
Ze geeft aan de actie Alpe d’HuZes een geweldig initiatief te vinden: ‘’Door geld in te zamelen kan er meer onderzoek en nazorg worden gerealiseerd.’’
Om geld bij elkaar te verzamelen besloten ze een sponsorloop op te zetten. Voor de sponsorloop wordt 15 euro per persoon gevraagd. Wanneer iemand dit wil, kan er ook meer geld gedoneerd worden in de pot die bij de startlocatie staat.
‘‘Dat er mensen zijn die ons willen sponsoren is geweldig. Zowel bedrijven als mensen helpen een handje mee op allerlei manieren. Hierdoor is het mogelijk om de gehele opbrengst te doneren aan het KWF.’’
Er zijn twee routes, één van 7 en één van 12 km, die door het Hekendorpse poldergebied lopen. Na afloop is er een gratis stamppottenbuffet bij Verenigingsgebouw De Boezem. ‘‘De Boezem wordt voor deze ene dag omgetoverd tot een Alpe d’HuZes ruimte. Hier kunnen mensen op een spinningfiets uitproberen hoe het is om een berg te beklimmen en door filmpjes de sfeer te proeven die rond de berg Alpe d’Huez hangt.’’ De sponsorloop vindt plaats vanaf 14.30 uur bij Verenigingsgebouw De Boezem, Prinses Wilhelminastraat 17 in Hekendorp. Aanmelden is niet nodig.

Volg het team

De ontwikkelingen rondom het team zijn te volgen via: deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/team-voor-elkaar/. Meer informatie over de sponsorloop via Ineke Rooimans: 0629397556 of via Heleen de Groot: wesmee@hetnet.nl.

Bron: Zenderstreek Montfoort & Oudewater | 3 februari 2015

Geef een antwoord