Sportief lopen buiten Oudewater

Naast gezellige feesten en vieringen heeft Oudewater ook bijzonder sportieve kanten. Eén daarvan is LOGO: Loopgroep Oudewater. Deze vereniging heeft naast hardlopen en Nordicwalking sinds kort ook Powerwalking op het programma staan. Ondertussen lopen heel veel mensen op veel verschillenden manieren door Oudewater. LOGO is een betrekkelijk grote en bijzonder gezellige sportieve club voor lopers van elke soort: van rustige wandelaars tot zeer rappe hardlopers; voor elk wat wils. Soms gaan ze ‘buitengaats’ wandelen of hardlopen. En heel soms mag iedereen gewoon voor de gezelligheid meelopen.

‘t Weegje

Zo ook afgelopen zondag: een grote groep LOGO’ers ging samen met niet-LOGO’ers een flinke tippel elders maken. Een leuke groep van een dertigtal mannen en vrouwen vertrok vanaf de parkeerplaats bij UNIO naar recreatiegebied ’t Weegje’. Onder leiding van Joke Bode werd er eerst nog even warm gedraaid. Maar toen werd er flink de pas in gezet om de door Gerda en Bep de Wit prachtig uitgezette route door het recreatiegebied zelf, over een smal, maar schitterend kerkenpad naar Waddinxveen te lopen.

De hefbrug in Waddinxveen

Oudewater-LOGO-2015-DSCN0472Gerda en Bep hadden goed opgelet, want de hefbrug aldaar is tijdelijk buiten gebruik, maar zij wisten dat een pontje ons naar de overkant kon brengen.

Koffie of thee bij de Unie was geregeld en na opnieuw een aardig stuk, nu langs de Gouwe, ging de groep terug naar ’t Weegje’. Daar wachtte de wandelaars een heerlijke lunch. Ruim elf kilometer in iets meer dan twee uur had iemand op een app nagekeken; best een aardig tempo voor een groep wandelaars.

Een mooi wandeling met een gezellige groep mensen. Dat smaakt naar meer. Misschien niet verder vertellen, want dan wordt de groep wellicht te groot.
Nou ja, vooruit; het mag dan wel, maar dan alleen aan net zulke gezellige wandelaars.

Wie er wat voor voelt om ook te gaan lopen: kijk eens bij LOGO!

Bron: Redactie Oudewater.net | 31 mei 2015

Geef een antwoord