Spullen delen op eerste Share Fair

Tijdens de zeer geslaagde Duurzame Markt Oudewater vorig jaar was één onderdeel nieuw in Oudewater. Dat was de Share Fair, oftewel een weggeefplein. Het concept om goede spullen die ongebruikt op zolder of de schuur staan weg te geven aan iemand die het goed gebruiken kan. De Share Fair wordt gehouden op 13 en 14 mei.

De Share Fair komt uit het buitenland en in België zijn er al velen georganiseerd. Een andere vorm van een rommelmarkt, maar dan gratis. Je brengt zelf tijdens de Share Fair overbodige, goede spullen en je neemt mee wat je kunt gebruiken. De gedachte achter een Share Fair is dat we bewuster om leren gaan met wat we hebben. Juist omdat we in een weggooimaatschappij leven waarin vaak makkelijk en snel nieuwe spullen worden aangeschaft.

Voor alles wat je koopt worden grondstoffen gebruikt en is energie nodig voor productie en vervoer. Als je de spullen deelt bespaart dat enorm veel kostbare grondstoffen. Ze noemen een Share Fair ook wel ‘het nieuwe hebben’ of deeleconomie. Het gaat om het delen (share) met elkaar.

Carola van Duiven, Peter Pel, Annie van Rooijen en Margreet Nagtegaal willen in Oudewater zo’n vier keer per jaar een Share Fair organiseren. Ook weer tijdens de Duurzame markt Oudewater, maar ook op andere momenten.

Op 13 en 14 mei wordt voor het eerst een zelfstandige Share Fair gehouden. De gemeente Oudewater heeft de Stadskelder onder het Oude Stadhuis gratis ter beschikking gesteld. Op vrijdagochtend kunnen spullen vast ingeleverd worden van 10.00 tot 12.00 uur. En ‘s avonds van 18.00 tot 21.00 uur is de Share Fair geopend en mogen bezoekers meenemen wat ze willen en kunnen ook nog spullen ingeleverd worden. Zaterdag 14 mei is er Share Fair van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de hele dag kunnen nog spullen gebracht worden.

Delen van diensten (bijvoorbeeld klussen en technische kennis) of uitlenen van machines of apparatuur kan ook. Daar wordt een prikwand voor opgesteld. Alle klein huishoudelijke artikelen zijn welkom, geen kleding en speelgoed. Meer informatie via: sharefairoudewater@gmail.com.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 21 april 2016

Geef een antwoord