Stadsdichter Oudewater gezocht

Van de hand van de eerste stadsdichter van Oudewater, José Knuijt en haar opvolger, de tweede stadsdichter dus, Nelleke den Boer-Strien, zijn de Oudewaternaren getrakteerd op een flink aantal prachtige en toepasselijke gedichten. De gemeente is nu op zoek naar alweer de derde stadsdichter van Oudewater.

De eerste stadsdichter, José Knuijt, had amper ervaring als dichter, maar ‘versloeg’ toch een aantal ‘professionele’ dichters en bleef de Oudewaternaren tijdens haar hele ‘ambtsperiode’ verrassen met heel mooie gedichten. Tijdens de 4e editie van Pracht aan de Gracht (2016) werd de tweede stadsdichter bekend gemaakt. Het bleek Nelleke den Boer, die José Knuijt mocht opvolgen. José droeg bij die gelegenheid nog een mooi afscheidsgedicht voor. Maar uiteraard liet ook Nelleke den Boer zich destijds niet onbetuigd.

Den Boer bleef in plaats van de twee jaar die er voor staat vier jaar stadsdichter van Oudewater. In die periode heeft ze niet alleen gedichten geschreven over de stad en bij speciale gebeurtenissen, maar heeft ook een pareltje toegevoegd aan alle bestaande dichtbundels: Van HIER. Een mooie ingetogen bundel met gedichten van hier, Oudewater dus, de verzamelde stadgedichten tot dan toe, en vrije gedichten van haar hand die minstens zo intens zijn.

Nu is de gemeente dus op zoek naar opnieuw de nieuwe stadsdichter van Oudewater.
De jury zal deze keer bestaan uit Bas Lont (wethouder), Gerdine van de Ven (direct marketeer) en Aad Kuiper (schrijver). De organisatie is in handen van Saskia Wulterkens, Cultuurhuis Oudewater. Op de website van de Cultuurhuis zijn ook de spelregels over de stadsdichterwedstrijd te vinden.

Tekst: Redactie Oudewater.net

Geef een antwoord