Stadsmuseum enthousiast over eigentijdse Touchtable

De touchtable is een gebruikersvriendelijk digitaal informatie scherm. Aanraken met de vingers is voldoende om informatie op te roepen en het Stadsmuseum heeft er onlangs een verworven.

Op de zolder van het Stadhuis aan de Visbrug is het Stadsmuseum gevestigd. Ooit de rommelzolder van de gemeente, maar inmiddels omgetoverd tot een plaats waar de historie van Oudewater voor iedereen zichtbaar is.

Jaap-van-der-Lann_Rob-Stekelenburg

Met steun van het bedrijfsleven kon het museum een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan en beschikt het  nu over een touchtable. Nell van Gool, voorzitter van de Geschiedkundige Vereniging Oudewater (GVO) is dankbaar en enthousiast. “Hierin zit heel veel informatie, verdeeld over verschillende categorieën, die slechts met een vingeraanraking zichtbaar kan worden.”

Nettie-Stoppelenburg_Paul-den-Dungen_Jaap-van-der-Laan

Inmiddels heeft Nettie Stoppelenburg alle bedrijven die hier in de 17e eeuw waren gevestigd zichtbaar gemaakt. Maar ook de religie in Oudewater, de Vestingwerken, oude stadsplattegronden, het zit er allemaal in opgeslagen en er komt nog veel meer data bij. Van Gool: “Wij hebben de scholen in Oudewater gevraagd het museum wat vaker educatief te komen bezoeken, want juist de jeugd kan hier heel veel zien en leren over de Oudewaterse geschiedenis.”

Bron: Zenderstreeknieuws | 9 oktober 2019

Meer informatie: Musea Oudewater

Geef een antwoord