Stadspenning voor afzwaaiende Ton Mastwijk

Ton Mastwijk ontving vrijdag 31 maart uit handen van wethouder Bert Vermeij de stadspenning van de gemeente Oudewater.

Welke Oudewaternaar is er niet ‘onder handen genomen’ door Ton Mastwijk? Dat zullen er niet veel zijn. De geboren Utrechter is sinds 1974 fysiotherapeut en praktijkhouder in Oudewater. Jarenlang ‘opereerde’ Mastwijk vanuit zijn praktijkruimte aan de Kapellestraat. Nu is de praktijk gevestigd in het Medisch Centrum Oudewater aan de Oude Singel.

Bij het behandelen van klachten over wervelkolommen, masseren van onwillige spieren en het ‘valproof’ maken van senioren, houdt de staat van dienst van Mastwijk niet op. Zo was hij tevens een kleine 20 jaar verbonden als docent aan de fysiotherapieopleiding Thim van der Laan in Utrecht. Maar nu vindt Mastwijk het welletjes en gaat hij met pensioen.

Ook onderscheidde Mastwijk zich de afgelopen decennia als maatschappelijk betrokken Oudewaternaar. Onder andere als vrijwilliger van de voormalige voetbalvereniging Unio en voorzitter van de Stichting Treatief Producties. Die had in 2015 met de musical ‘Tussentijd’ een belangrijk aandeel in de viering van 750 jaar stadsrechten.

De stadspenning is een blijk van grote waardering en bijzondere erkentelijkheid. Mensen die zich voor de Oudewaterse gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt, kunnen voor een stadspenning in aanmerking komen. Het moet dan wel gaan over een aanmerkelijke periode en op een breed maatschappelijk terrein. Naast de stadspenning ontving Mastwijk ook een oorkonde.

Bron: Gemeente Oudewater | 31 maart 2017

Geef een antwoord