Stadspenning voor bestuur feestjaar

Tijdens een feestelijke avond in de Klepper in Oudewater afgelopen vrijdag kwamen alle vrijwilligers, die het jubileumjaar in Oudewater zo fantastisch hebben georganiseerd, voor de laatste keer bij elkaar. Het bestuur kreeg de stadspenning.

Terugkijkend op het feestjaar is iedereen het er over eens dat vele festiviteiten ver boven verwachtingen uit waren gestegen.

Oudewater_Michel-van-der-Laan_Slotavond 750 jaar stad 043Voorzitter Michel van der Laan: ‘‘Dingen die nooit gebeurd zijn en ook nooit meer zullen gebeuren zijn dit jaar door de grote inzet van jullie vrijwilligers mogelijk geworden. Daarvoor dank!’’

Oudewater_burgemeester-Pieter-Verhoeve_Slotavond 750 jaar stad 046

Burgemeester Pieter Verhoeve is trots om in deze stad te wonen. Als dank overhandigde hij de stadspenning van Oudewater aan het bestuur van de Stichting Oudewater 750 jaar Stad. ‘‘Maar de stadspenning is voor iedereen hier.’’

Harold-Broekhuizen_boek_Slotavond 750 jaar stad 057Harold Broekhuizen, die veel van de presentatie voor zijn rekening had genomen, mocht daarna het eerste exemplaar van een herinneringsboek overhandigen aan wethouder Bert Vermeij die 4 jaar geleden als voorzitter van de stichting begonnen was met deze grote klus. Vanaf zaterdag 21 november is het boek te koop bij EMTE, Jumbo en The Readshop in Oudewater.

Bij het boek zit een cd-rom met veel beeldmateriaal van het feestjaar. Als klap op de vuurpijl kondigde Broekhuizen aan dat alle vrijwilligers het boek gratis ontvangen als dank voor al hun werk.

Oudewater_Ropey_Slotavond 750 jaar stad 067

De vuurpijl kwam daarna nog letterlijk aan bod toen Ropey, de inmiddels vertrouwde mascotte, met een vuurpijl op zijn rug de lucht werd ingeschoten.

Zijn taak, net als dat van het bestuur en vele vrijwilligers zit erop.

 

 

 

Bron: Zendertreeknieuws Montfoort & Oudewater | 18 november 2015
Foto’s: Jaap de Wit

Geef een antwoord