Stadspenning voor Georg van Vliet

Georg van Vliet ontving op maandag 27 april uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve een stadspenning. Dat gebeurde op het bordes van het stadhuis, tijdens de aubade ter gelegenheid van Koningsdag. Daar was de nietsvermoedende Van Vliet ‘in functie’ aanwezig: in klederdracht speelde hij op zijn trompet.

De stadspenning is een blijk van grote waardering en bijzondere erkentelijkheid. Mensen die zich voor de Oudewaterse gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt, kunnen voor een stadspenning in aanmerking komen. Het moet dan wel gaan over een aanmerkelijke periode en op een breed maatschappelijk terrein.

De verdiensten van Van Vliet (76) liggen vooral op muzikaal gebied. Hij meldde zich al in 1950 als lid van muziekvereniging Juliana, de voorloper van de huidige Muziekgroep Oudewater. Naast het spelen op trompet en bugel, bekleedde hij bij deze vereniging een bestuursfunctie en begeleidde hij jonge muzikanten.

Ook was Van Vliet destijds lid van de Katholieke Arbeiders Jeugd (KAJ). Met deze vereniging gaf hij vele concerten. Verder verleende de Oudewaternaar sinds mensenheugenis jaarlijks zijn medewerking aan de dodenherdenking op 4 mei bij het oorlogsmonument aan de Waardsedijk.

En bovenal toonde Van Vliet zich een bruggenbouwer. Als praktiserend katholiek trad hij namelijk ook op in het gereformeerd zalencentrum, de Grote of Sint Michaëlskerk en de gesloopte kerk in de Rootstraat. Dat Van Vliet jarenlang collecteerde voor de reumastichting en zich onderscheidde als mantelzorger, maken de toekenning van de stadspenning met een bijbehorende oorkonde meer dan gerechtvaardigd.

Bron: Gemeente Oudewater | 27 april 2015

Geef een antwoord