Stadspenning voor Oudewaterse ondernemers

Het was zaterdag 16 december een feestelijk gebeuren op het evenemententerrein aan het einde van de Lange Burchwal. Bij de ingebruikname van de ijsbaan ontvingen André Groen en Jan van Dam een stadspenning uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve.

De stadspenning geldt als blijk van grote waardering en bijzondere erkentelijkheid voor personen die zich inspannen voor de Oudewaterse gemeenschap op een breed maatschappelijk terrein. En die criteria gelden zeker voor André Groen en Jan van Dam.

De ijsbaan is een cadeau van André Groen aan de stad. Dit ter ere van zijn 75e verjaardag. Maar Groen – succesvol ondernemer – heeft in het verleden veel meer gedaan voor de Oudewaterse samenleving. Zo was hij in de loop der jaren betrokken bij diverse initiatieven. Bijvoorbeeld bij woon- en zorgcentrum De Wulverhorst, de voedselbank en het jarenlange voorzitterschap van Oranje Boven.

Daar doet Jan van Dam niet voor onder. De transportondernemer staat altijd klaar om een helpende hand uit te steken. Vooral bij de evenementen rond de viering van Oudewater 750 jaar Stad in 2015 onderscheidde Van Dam zich als een echte regelaar en ondersteuner van initiatieven in zijn geliefde Oudewater. Ook bij de totstandkoming van de huidige ijsbaan liet Van Dam zich niet onbetuigd.

Bron: Gemeente Oudewater | 16 december 2017

Geef een antwoord