Stadspenning voor Sietze Ypma

Huisarts Sietze Ypma ontving zaterdag 24 januari in hotel-restaurant Abrona een stadspenning. Dit vanwege zijn grote verdiensten bij de totstandkoming van het Medisch Centrum Oudewater (MCO) én zijn voorwerk voor het vestigen van een hospice.

Omdat de nieuwe voorziening aan de Oude Singel geen 250 gasten en genodigden kon herbergen, waren de openingsfestiviteiten verplaatst naar hotel-restaurant Abrona. Daar ontving huisarts Sietze Ypma een stadspenning.

Die kreeg hij opgespeld door wethouder Ad de Regt, die onder andere zorg in zijn portefeuille heeft. ,,Aan de grote opkomst zie je dat er veel waarde wordt gehecht aan een nieuwe medische voorziening. Ook anderen hebben hun bijdrage geleverd aan de totstandkoming, maar Sietze was de drijvende kracht achter de plannen. Een echte Friese doorzetter die niet van opgeven weet,’’ prees De Regt de onverzettelijkheid van Ypma.

Ook roemde De Regt de betrokkenheid van Ypma bij het vestigen van een hospice in Oudewater. Dat plan moet nog ten uitvoer worden gebracht, maar het kan rekenen op een brede steun. ,,Daarom kennen we de hoogste onderscheiding van de stad toe,’’ voegde De Regt nog toe.

De stadspenning is een blijk van grote waardering en bijzondere erkentelijkheid. Mensen die zich voor de Oudewaterse gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt, kunnen voor een stadspenning in aanmerking komen. Het moet dan wel gaan over een aanmerkelijke periode en op een breed maatschappelijk terrein.

Bron: Gemeente Oudewater | 24 januari 2015

Geef een antwoord