Stadswandeling met en door de burgemeester

Burgemeester Pieter Verhoeve verzorgt tijdens het toeristenseizoen bij wijze van proef een gratis stadswandeling,
Op vrijdag 8 juni leidt hij inwoners, toeristen en andere geïnteresseerden door het historische centrum van de stad.

,,Deze woning droeg vroeger de naam ‘de drye coninghe’. Hier woonde Pieter Gerritsz Paemburch. Hij was tussen 1600 en 1620 metselaar-architect in Oudewater en ontwierp veel trapgevels in Oudewater. En hij herbouwde in 1588 het stadhuis waar we net met de rondleiding zijn gestart’’. Grote kans dat ‘stadsgids’ Pieter Verhoeve deze kennis deelt als hij en zijn gehoor zich rond het pand Havenstraat 4 hebben verzameld.

Of deze op de Markt: ,,Hier staan we voor het huis waar de theoloog Jacobus Arminius in of rond 1560 werd geboren. Zijn leerstellingen speelden een grote rol bij de godsdiensttwisten tussen remonstranten en contraremonstranten tijdens het twaalfjarig bestand (1609-1621) in de 80-jarige oorlog.’’

Verhoeve neemt de belangstellenden mee door het historische centrum én de geschiedenis van Oudewater. Ook een kijkje in het stadhuis maakt onderdeel uit van de tour. Verhoeve: ,,Belangstellenden kunnen zich via het Toeristisch Informatie Punt (TIP) aanmelden voor de stadswandeling met mij. Die duurt een uurtje. Ik vind het leuk om in die hoedanigheid een bijdrage te leveren aan het vergroten van de bekendheid van Oudewater.’’

De ‘proefwandeling’ van Verhoeve en zijn gevolg over de Oudewaterse kasseien is vrijdag 8 juni om 15.00 uur. De verzamelplaats is aan de voet van het bordes van stadhuis op de Visbrug. Een gratis ticket boeken kan bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP). Dat is gevestigd in de Leeuweringerstraat 10, 0348-561628, tip@oudewater.net (link sends e-mail).

En wie meer over Oudewater te weten wil komen klikt op de volgende link: dé website over Oudewater.

Bron: Gemeente Oudewater | 5 juni 2018

One thought on “Stadswandeling met en door de burgemeester”

  1. Bert van der Horst zegt:

    En hier op de lange burchwal. Wonen mensen die al 40 jaar regelmatig last hebben van water over last.Heel bijzonder u kunt rustig aan bellen om te vragen hoe ze zich voelen. Men schijnt nog steeds te betalen voor riool afvoer.Er komt misschien ook een belasting voor riool toevoer.Daar Is de gemeente nog over uit men spreekt over een vernieuwde onderzoek .Met vergadering overleg kosten en ingehuurde specialisten .Afvoer van de riool rechten gaat natuurlijk omhoog maar toevoer Is weer een nieuwe financiële uitdaging.

Geef een antwoord