Stef van Kampen 3e op NK judo

Stef van Kampen van Richard Proost Sport in Oudewater is er in geslaagd om een mooie bronzen medaille te veroveren op NK judo in de 100+ categorie.

In het weekend van 29 en 30 september werd het NK judo senioren gehouden in de mooie topsporthal in Almere. In een prima setting met twee judomatten, muziek en veel publiek werden in deze twee dagen alle categorieën afgewerkt.

Goede keuze Stef van Kampen

Stef had zich eerder deze maand op zaterdag 8 september tijdens het Nederlands Kwalificatie Toernooi geplaatst voor dit NK. Hij heeft dit seizoen besloten om over te stappen naar de zwaar gewichten. Dit blijkt een goede keuze geweest te zijn.

Stef van Kampen in actie 2018

De loting was donderdag al bekend gemaakt en Stef had zwaar geloot. Maar hij begon de dag scherp, fysiek goed in orde en zeer gefocust. Zijn eerste tegenstander was Biko Vos, Stef wierp hem in een volle ippon. Daarna trof hij de regerend Nederlands Kampioen 100+ Martin Schildmeijer, maar hij was gebrand. Na goede aanvallen van Stef belandde zij beide op de grond waar Stef een verwurging kon door trekken: ippon. Hierdoor bereikte hij de halve finale waar hij de sterke Jelle van de Berg uit Haarlem trof. Hier had hij op het NKT begin september van verloren.
Ook dit keer was Jelle sluwer dan Stef en won met ippon.

Verdiend brons

Stef moest het om de 3e plaats opnemen tegen Max Welten. Na een goede analyse van judostijl van zijn tegenstander, had Stef zijn plan klaar. Max moest eraf.
Stef scoorde met een goede binnenwaartse haak: wazari, waarna hij niet echt meer in gevaar kwam. Zijn eerste medaille op het NK senioren smaakt voor Stef naar meer!

Geef een antwoord