Stichting Linquenda biedt hulp aan allerarmsten in Roemenië

Na tien dagen Roemenië is het team van Stichting Linquenda uit Oudewater inmiddels weer terug op Hollandse bodem. Marco en Mitra Blankenburgh, Thirza Blankenburgh en Marieke Pellekooren bezochten zo’n zestig gezinnen en deelden onder meer kleding- en voedselpakketten uit.
Bovendien ontvingen de gezinnen winterjassen, schoenen en dekens; met de winter voor de deur is dit een welkome aanvulling. ‘‘Roemenië lijkt veel op een derde-wereld-land. Grote rijkdom en grote armoede leven naast elkaar’’, legt Tony van der Eijk uit van de Stichting Linquenda.

Chronische ziekte

Hulp is dus zeer welkom. ‘‘Want in de gezinnen die door de stichting worden geholpen, is vaak sprake van een chronische ziekte of handicap, langdurige werkeloosheid of eenzaamheid.’’

Volgend transport

‘‘Contactpersonen in Roemenië helpen met vertalen en het transport van de hulpgoederen. Zo worden alle voedselpakketten, matrassen en dekens, knuffels en winterjassen naar de plek van bestemming gebracht’’, zegt Van der Eijk. ‘‘En nu kan het sparen beginnen voor het volgende transport. Waarschijnlijk wordt dat georganiseerd in april 2015.’’ Ook voor dat transport zijn er allerlei spullen nodig, een verlanglijstje is te vinden op de website: www.stichtinglinquenda.nl.

Zenderstreek Montfoort & Oudewater | 20 november 2014

 

Geef een antwoord