Stichting Toerisme en Recreatie Oudewater

17 januari 2012 werd de Stichting Toerisme en Recreatie Oudewater (STRO) opgericht door een groep vrijwilligers die de toeristische activiteiten niet verloren wilden laten gaan.
STRO zet zicht op diverse fronten in om het toerisme te bevorderen en de stad nog aantrekkelijker te maken voor de bewoners en bezoekers.
Zij faciliteren een paar werkgroepen zoals Toeristisch Informatie Punt Oudewater (T.I.P.), Grachtenvaert en Oudewater Online. Nieuwe uitbreiding volgt met de afdeling ‘Schutsluis’.

TIP

TIP met het kantoor op de Leeuweringerstraat (t.o. IJssalon Roberto) informeert bezoekers over toeristische mogelijkheden, verstrekt of verkoopt wandelingen in onze stad of omgeving, fietstochten in de regio, verkoopt cadeauartikelen en dinerbonnen die bij alle restaurants in Oudewater, Montfoort en Linschoten inwisselbaar zijn.

Grachtenvaert

Grachtenvaert verzorgt op vaste dagen en tijden rondvaarten door ons historische stadje, Schutvaerten waarbij de schutsluis wordt gepasseerd, een rondvaar wordt gemaakt over de Grote Gracht en de ‘Linschoten’.
Voor groepen kunnen afspraken worden gemaakt. Met eventueel catering aan boord. Een rondje Montfoort is mogelijk.

Oudewater Online

Oudewater Online is ontstaan na een oproep aan vrijwilligers om de website ‘oudewater.net’ te bouwen.
Dit is bijzonder geslaagd en de wens is dat veel verenigingen en bedrijven gaan linken.

Schutsluis

Schutsluis moet een afdeling worden waarin vrijwilligers ons mooie sluisje gaan bedienen zodat er geen vaarbeperkingen meer zijn voor schippers op zon- en feestdagen.
Heeft u belangstelling, zie de oproep elders in deze krant.

Stichting Toerisme en Recreatie Oudewater bereikbaar via mail: tip@oudewater.net.

Stichting Toerisme en Recreatie Oudewater | 8 december 2014

 

One thought on “Stichting Toerisme en Recreatie Oudewater”

  1. Familie Van Wissen Voorburg zegt:

    Vandaag 6 juli waren wij in Oudewater en maakten op straat kennis met de heer Jacques Zanen die ons geheel spontaan een aantal interessante wetenswaardigheden vertelde over dit prachtige stadje. Wij hebben dit zeer op prijs gesteld!

Geef een antwoord