Succesvol weekend voor judoka’s Richard Proost Sport

Op zaterdag 4 november waren Kurt Beekhof, Susanne Kelder en coach Frank van der Hulst afgereisd naar Texel om deel te nemen aan het Judofeest De Krim. Op zondag 5 november kwam een groep van 15 judoka’s uit op het 17e IJsselsteins Judotoernooi. Een druk judoweekend en succesvol voor de judoka’s van Richard proost Sport.

Het hele weekend op Texel stonden er allemaal leuke activiteiten gepland. Deze eerste dag stond in het teken van de G-judowedstrijden. Susanne was op dreef en won drie van haar partijen met ippon. De laatste wedstrijd was het spannend, het ging gelijk op maar Susanne had veel meer aangevallen en won op beslissing; kampioen!

 RPS-Texel--IMG_8826

Kurt zat in een poule van 5 judoka’s en had het best een beetje zwaar. Maar hij was zo blij dat hij uit een houdgreep rolde en zijn tegenstander gelijk terug in een houdgreep had, ippon. Kurt werd knap 3e. In de avond was er lekker eten voor de judoka’s en werd het afgesloten met een disco. Op zondag konden zij aan allerlei andere activiteiten deelnemen zoals zwemmen, midget golf, strandwandeling etc.

Dit Judofeest wordt mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren en de Dirk Kuit Foundation.

IJsselstein Judotoernooi

De wedstrijden werden gehouden in de IJsselhal te IJsselstein. De dag was verdeeld in 4 groepen. In de eerste groep waren er geen prijzen maar Valerius van de Haven kwam net te kort, een 4e plaats.

In groep 2 was het beurt aan de dames en Boris Hendriks. Amber Mulder en Senna Groothedde kwamen samen uit in de -48 kilo. Zij zaten in een poule van 6 en moesten het dus ook tegen elkaar opnemen. Aan het einde van alle poule wedstrijden stonden Amber en Senna op gelijke hoogte, 3 gewonnen wedstrijden en 30 wedstrijdpunten. Maar Senna had gewonnen van Amber en werd dus 2e door onderling resultaat en Amber 3e.

rps-ijsselstein-IMG_8850In de 3e groep was het de beurt aan Hidde van Dam en Nick Roelse. Hidde was op dreef maar verloor 1 keer in de poule. In de kruisfinales won Hidde weer heel knap maar in de finale verloor hij weer. Een hele knappe prestatie van Hidde, 2e.

In de laatste groep waren er maar liefst 8 judoka’s op de tatami. Syme van Vuuren en Lars Groenewegen waren op dreef, beide wonnen al hun wedstrijden al hoewel het voor Lars even anders verliep. Hij stond in de finale en verloor, maar deze judoka hoorde eigenlijk niet in zijn gewichtsklasse. Vandaar dat Lars toch tot kampioen werd uitgeroepen. Lester Bouman werd tweede in zijn poule en ging

sterk door in de kruisfinale, hij won maar kwam toch weer te kort tegen de tegenstander waarvan hij in zijn poule ook van had verloren, zeer verdiende 2e plaats. Ties Dijkstra won 3 wedstrijden in zijn poule, maar in de kruisfinales verloor hij 2x en werd dus ook 4de. Alle judoka’s hebben zich weer super ingezet op dit leuke en goed georganiseerd judotoernooi.

Bron: Richard Proost Sport | 6 november 2017

Geef een antwoord