SVO houdt open dag: kennismaken met inlineskaten

Schaats- en Skeelervereniging Oudewater (SVO) houdt zaterdag 16 april een open dag op de baan op het Statenland. Jong én oud zijn deze dag welkom om kennis te maken met het inlineskaten.

Oudewater kent de inlineskatesport voornamelijk als wedstrijdsport, maar de sport is ook uitermate geschikt voor de sportieve recreant, aldus SVO. Om 11.00 uur start het programma dan ook met clinics voor kinderen en beginnende toerskaters. Aansluitend aan deze clinics start om 12.00 uur een korte toertocht van ongeveer 5 kilometer.

Om 13.00 uur verzorgt Mark Horsten een clinic voor de wedstrijdskaters van SVO. Horsten is dit jaar gestopt met inline-skaten, maar tot vorig jaar maakte hij deel uit van het Nederlandse team en hij nam deel aan Europese Kampioenschappen en Wereldkampioenschappen. Om 14.00 uur gaat een tweede toertocht van start over een afstand van 11 kilometer. Deelnemers aan de clinics kunnen skates en beschermmaterialen gebruiken van SVO. Deelname aan de clinics en toertochten is gratis. Iedereen is welkom.

Na het volgen van een clinic tijdens de Open Dag zijn zowel jeugdskaters als toerskaters welkom om aan te sluiten bij de trainingen die SVO voor beide groepen op het Statenland verzorgt. Meer informatie over de open dag is te vinden op de website van SVO: www.svooudewater.nl.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 18 april 2016

Geef een antwoord