Taal en rekenen voor volwassenen nu ook in Oudewater

Nederland telt maar liefst 1,3 miljoen laaggeletterden. Samen met andere laagopgeleiden, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking, vormen zij een grote en kwetsbare groep mensen. Prago biedt onderwijs op maat aan deze doelgroep.

In het Cultuurhuis in Oudewater start Prago donderdag 3 maart met lessen lezen, schrijven en rekenen voor volwassenen . Inschrijven is nog mogelijk.

De lessen zijn voor inwoners van Linschoten, Montfoort en Oudewater vanaf 18 jaar die niet of weinig kunnen lezen, schrijven of rekenen, en die niet inburgeringsplichtig zijn. Cursisten zijn bijvoorbeeld laaggeletterden, mensen met een leerachterstand en mensen met een licht verstandelijke beperking.

Praktische vaardigheden

De cursisten krijgen elke donderdagochtend les in het Cultuurhuis aan de Kluwen. De nadruk ligt op praktische vaardigheden, zoals de krant lezen, een formulier invullen, een mail schrijven en versturen en rekenen met geld. Elke cursist leert op zijn eigen niveau en zijn eigen tempo, met hulp van een bevoegd docent van Prago en een of meer cursistbegeleiders.

Aanmelden

Prago Oudewater heeft ruimte voor nieuwe cursisten. Starten per 3 maart is niet noodzakelijk; instromen kan elk moment. Voor meer informatie en aanmelden: coördinator Els van Steenbeek, 06 17 75 65 64 (ma, di, do) of els.vansteenbeek@prago.nl. Meer over Prago op prago.nl.

Prago

Leren bij Prago maakt mensen zelfstandiger en zelfredzamer. Zij krijgen meer zelfvertrouwen en meer plezier in leren. De lessen bij Prago vinden plaats in kleine groepen, met aandacht voor iedereen.

Bron: Zenderstreek | 15 februari 2016

Geef een antwoord