Taalpunt Oudewater weer open

De zomerstop is voorbij en in Oudewater is het inloopspreekuur van het Taalpunt weer open. Hier kan iedereen terecht die moeite heeft met lezen en schrijven en dit graag wil veranderen.

En het Taalpunt is uitgebreid, vanaf nu zal Taalmaatjes-coördinator Aad Kuiper mensen met een taalvraag koppelen aan vrijwilligers. Bijna maandelijks worden er al nieuwe koppels gevormd en er is ruimte voor groei.

Inloopspreekuur

Bent of kent u iemand die moeite heeft met Nederlands lezen en schrijven? Stuur hem of haar dan door naar het inloopspreekuur, elke donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur bij Stadsteam Oudewater op Waardsedijk 219 in Oudewater. Of stuur een e-mail naar info@welzijnoudewater.nl.

1 op de 9 mensen

In Nederland kunnen 1 op de 9 mensen tussen de 16 en 65 jaar niet goed Nederlands lezen, schrijven en spreken. En dat terwijl taal zo belangrijk is om mee te kunnen doen in het dagelijks leven. Het Taalhuis is een samenwerkingsverband in de gemeentes Oudewater, Montfoort en Woerden en draagt eraan bij dat ook mensen die moeite hebben met taal, actief mee kunnen doen in de samenleving.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort-Oudewater | 11 augustus 2016

Geef een antwoord