Taptoe Oudewater groots succes

Steeds weer weet ‘Oudewater 750’ zichzelf met een nieuw evenement te evenaren. Ook de Taptoe Oudewater was een groots succes. Een grote schare aan toeschouwers op een uitverkocht evenemententerrein genoot zichtbaar. De muziek klonk steeds weer goed en de shows waren een lust voor het oog. Ook dit was weer een evenement dat ‘Oudewater 750’ mag toevoegen aan de reeks van successen die ze inmiddels hebben laten zien.

Streetparade

Oudewater-taptoe-2015-1Achter de schermen gebeurde al lang erg veel, heel veel. Ruim een jaar eerder was de Commissie Taptoe, onder de bezielende leiding van Ad Bakker, al met de voorbereidingen bezig om tot dit resultaat te komen. De korpsen verzamelden zich in Sporthal De Noort Syde van waar ze zich via verschillende routes naar de Markt begaven. Deze Streetparade, om heel Oudewater te kunnen laten meegenieten, trok bij vlagen veel belangstelling. Op de Markt konden drommen publiek genieten van een kleine voorproefje van wat de toeschouwers op het evenemententerrein te zien en te horen zouden krijgen.

Wat een show!

Allemaal showbands met bijzonder uiteenlopende muziekstijlen, soms zelfs binnen één korps, en heel verschillende, indrukwekkende shows die opgevoerd werden. Er waren topbands bij die op wereldniveau spelen. Marching Band DVS uit Katwijk bracht als eerste zeer gevarieerde goed gebrachte muziek die van soul, via pop naar klassiek ging, terwijl ze later op de avond met ’Big, bad en beautiful’ de show stalen. Jong Pasveer uit Leeuwarden viel op door de snelle bewegingen, flitsende figuren en natuurlijk ook de muzikaliteit van de jonge en enthousiasme leden. Met respectievelijk korte broeken en Schotse rokken zullen de muzikanten van de Arnhem Band en de MacLaren Pipeband uit Venlo het wellicht niet erg warm gehad hebben, maar samen brachten ze ‘Scots en Scouts’: een show waar je met veel genoegen naar kon luisteren én kijken. Pasveer uit Leeuwarden liet de toeschouwers met ‘Mash up’, hun nieuwste show, genieten van nummers van veel bekende artiesten.

Oudewater-Taptoe-2015-2

De Show- en Marchingband Kunst en Genoegen werd door de voortreffelijke ladyspeaker aangekondigd als de Leidse lefgozers die de toeschouwers steeds weer op het puntje van hun stoel weten te krijgen met nummers van onder andere de Rolling Stones en Cold Play. ‘Popsong’ was de titel van hun show waarin popnummers uit de vorige eeuw ten gehore werden gebracht in een wervelende act. ‘Let me entertain you’ – en dat deden ze!- was het eerste van een reeks prachtig voor deze band gearrangeerde nummers waarin ‘Bohemian Rapsody’ van Queen naar mijn smaak het hoogtepunt was.

Indrukwekkend slotakkoord

Deze show vang je niet in een verhaal, niet in een reeks foto’s – weliswaar mooie foto’s, daar niet van – niet in geluidsopnames en zelfs niet in een film. Dit moet je ondergaan. De toeschouwers op de tribunes ondergingen dit muzikaal spektakel met duidelijk bijzonder veel genoegen. In de laatste sessie presenteerden de bands zich nog een keer voor het enthousiaste publiek.

Oudewater-Taptoe-2015-3

Een indrukwekkend slotakkoord van weer zo’n prima productie van ‘Stichting Oudewater 750 jaar Stad’ met die enorme hoeveelheid aan enthousiaste vrijwilligers. De loftrompet is hier wel op zijn plaats.

 

 

Bron: Redactie Oudewater.net | 12 mei 2015
Foto’s: Frans Berkelaar

One thought on “Taptoe Oudewater groots succes”

  1. Hanz zegt:

    En hier het filmpje van de Taptoe: https://www.youtube.com/watch?v=K5Ka6637NU0 🙂

Geef een antwoord