Te koop: overtollige toneelkleding Artozona

Vanwege ruimtegebrek doet de Oudewaterse toneelvereniging Artozona het grootste deel van haar toneelkleding in de verkoop.

Artozona had op de zolder van het voormalige schoolgebouw aan de Sint Janstraat in de loop der jaren een zeer uitgebreide collectie van de meest uiteenlopende kostuums opgebouwd. Het gebouw heeft nu de functie van muziekhuis en de vereniging gebruikt per 1 maart een ruimte achter De Klepper als oefenruimte.

De kleding is verplaatst naar een andere ruimte in het voormalige schoolgebouw. Die ruimte is volgens voorzitter Menno Schoonderwoerd te klein voor de complete collectie.

Verhuur

“We hebben al veel kleding weggegooid die er slecht aan toe was. We hadden de kleding ook voor de verhuur, maar dat levert te weinig op om het goed te kunnen bewaren. Van sommige kostuums hebben we er wel tien. Daarvan houden we er één.”

Een kledingcollectie is een wezenlijk onderdeel van een toneelvereniging, maar Schoonderwoerd verwacht geen probleem als er een kostuum nodig is dat net is verkocht. “We kunnen bij andere toneelverenigingen in de buurt kostuums lenen of huren. Dat hebben we in het verleden al vaker gedaan.”

De uitverkoop is vandaag en volgende week donderdag van 19.15 tot 20.00 uur bij het voormalige schoolgebouw aan de Sint Janstraat (oude ingang muziekgroep Oudewater).

Bron: AD Woerden | vrijdag 10 maart 2017

Geef een antwoord