Terugkijken en vooruitkijken; nieuwjaarsreceptie gemeente Oudewater

“Lieve mensen, de beste wensen”, met deze zin begon de burgemeester van Oudewater, Pieter Verhoeve, zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van 2016. Een drukbezochte gelegenheid dit jaar, die onder andere werd bezocht door de huidige prins carnaval René van Zandwijk en mensen van binnen en buiten Oudewater.

Nieuwjaarsreceptie_2016_gemeente-Oudewater_OudewaterEén onderwerp stond centraal in de toespraak: Oudewater wordt steeds grijzer. Er komen steeds meer ouderen in Oudewater en deze worden ook steeds ouder. Het aantal basisschool leerlingen is afgenomen met 189 leerlingen en de zorgbehoefte is gestegen met 40%.

Ondanks dat vindt de burgemeester dat we niet moeten somberen. “De gemeente Oudewater is een buitengewoon prettige plek om te wonen. Want waar anders vind je zoveel samenhorigheid, cultuurhistorie, ondernemingszin en gezelligheid bij elkaar? Ook in 2016 gaan we als gemeentebestuur hard aan de slag om de 10.045 inwoners van Oudewater te bedienen”.

2016 wordt het jaar van samenwerken voor Oudewater, voetbalclubs UNIO en OVS fuseren samen tot FC Oudewater. Winkeliers, horeca en gemeente gaan samen aan de slag om Oudewater nog aantrekkelijker te maken en een bedrijfsinvesteringszone gaat van start op Tappersheul.

Verder kwam ook de vluchtelingopvang in de Noort Syde aan bod die Oudewater heeft aangeboden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft dit voorstel afgewezen voor deze maand, maar de burgemeester sluit niet uit dat er vluchtelingen gaan komen in Oudewater.

Nieuwjaarsreceptie_2016_gemeente-Oudewater_OudewaterTijdens de receptie werd er ook muziek gemaakt door een gitaarduo uit Syrië. Ze kwamen vier maanden geleden als vluchtelingen aan in Nederland en waren nu in Oudewater om hun verhaal te delen en gitaar te spelen. Dit werd zichtbaar goed ontvangen door het publiek.

Zoals de Burgemeester zijn toespraak eindigde; “Lieve mensen, wijk af van het kwaad, doe het goede en zoek vrede voor en met elkaar”.

Bron: redactie Oudewater.net – Martijn de Wit | 2 januari 2016
Foto’s: Martijn de Wit

 

Geef een antwoord