Tiende Kloosterconcert Haastrechtse Kring/Podium Oudewater

Afgelopen zondagmiddag vond in de Sint Gabriëlkerk in Haastrecht  het tiende Kloosterconcert plaats; dit keer door het duo Besemer en De Man. Het was opnieuw genieten.

Sinds 2014 spelen zij samen: Elise Besemer op viool en Laurens de Man op piano.

Klooster Concert 19-2-2017Elise komt uit Rotterdam en speelde als klein meisje altviool. Zij studeerde tot 2013 aan de Sweelinck Academie in Amsterdam. Sinds 2014 studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag aan de Juliana van Stolberglaan. Ze heeft in 2016 de tweede prijs behaald bij het Nederlands vioolconcours .

Ook won ze in juni 2016 een plaats in de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. En haar lijst van behaalde successen was al bijzonder lang.

Laurens de Man zijn lijst is misschien nog wel langer. Deze meester op de piano komt uit ‘s-Hertogenbosch. En studeert sinds 2010 piano en orgel aan het conservatorium van Amsterdam. Ook de klavecimbel wordt ter hand genomen sinds 2012 . In juni 2016 is hij cum laude geslaagd voor zijn master op orgel. Vele masterclasses werden gevolgd te veel om op te noemen. Zijn voorkeur voor Johan Sebastiaan Bach komt naar voren als bekijkt wat hij allemaal heeft gedaan; echt te veel om op te noemen. Wat een kanjer en zijn liefde voor de muziek spreekt uit deze enorme lijst.

Klooster Concert 19-2-2017 012 (2)Een virtuoos op de toetsen.

Een groot compliment is op zijn plaats de Haastrechtse Kring en Podium Oudewater die dit duo heeft weten te strikken voor dit prachtige concert dat zondag middag ten behoren is gebracht. Een zeer goed gevulde kerk heeft werkelijk genoten van dit prachtig spel.

Ik heb twee stukjes voor u opgenomen van ongeveer een minuut. Enkele delen van de vioolsonate nr. 10 opus 96 van Ludwig van Beethoven. Veel te kort maar het geeft een indruk; maar wat voor één?!

Bron: Oudewater.net | 21 februari 2017
Tekst, foto’s en film: Bert van der Horst

Geef een antwoord