Tienermoeder uit Oudewater schrijft boek

Het leven van Anne Alles uit Oudewater werd compleet overhoop gehaald toen zij op haar veertiende zwanger werd. Ze overwoog abortus, maar besloot uiteindelijk toch het kind te houden. Anne schreef haar verhaal op en vijf jaar later presenteert zij haar boek over tienermoederschap.

“Ik heb het boek geschreven omdat er een negatief beeld was over tienermoeders, mede gevormd door de media. Ik kon geen boek vinden dat het totaalplaatje van tienermoeders geeft, dus uiteindelijk kreeg ik de kans om zo’n boek te schrijven”, vertelt Anne.

ZWANGERSCHAPSTEST

Anne’s leven stortte in toen ze erachter kwam dat ze zwanger was. “Mijn moeder wist dat ik een zwangerschapstest ging doen. Na de test vertelde ik mijn moeder: kijk, ik ben zwanger. We raakten in de slappe lach, daarna begon ik hard te huilen.”

Dankzij haar ouders besloot Anne het kind te houden. “Nadat ik een keuzegesprek had gehad, kwam ik erachter dat ik het kind wilde houden, mede omdat m’n ouders mij onvoorwaardelijk hebben gesteund.” Om op zwangerschapsverlof te kunnen, besloot ze op school zes weken vooruit te werken. “De school heeft me heel goed geholpen.”

Anne besluit: “Ik geloof dat er achter elke situatie een verhaal zit. Ik wilde mijn verhaal vertellen. Je wordt zoals je wordt.”

Bron: RTV Utrecht | 5 november 2015

Geef een antwoord