Ties Dijkstra van Richard Proost Sport kampioen in IJsselstein

Op zondag 20 november vond in IJsselstein de 16e editie van het IJsselsteins Judotoernooi plaats. Dit toernooi wordt gehouden in sporthal De IJsselhal en wordt georganiseerd doorjudovereniging Ryu Rijkse uit IJsselstein. Meer dan 450 judoka’s van 41 clubs hadden zich ingeschreven. In 4 blokken werd het toernooi afgewerkt.

In de eerste groep ging Hidde van Dam uit Montfoort zeer goed van start, hij won twee keer en verloor 1 keer in de poule. In de kruisfinale won hij gelijk met ippon. De finale partij moest hij het weer opnemen tegen de tegenstander waarvan hij in de poule ook al had verloren. In de finale was zijn tegenstander nog steeds een maatje te groot; Hidde werd heel knap 2e.

In de tweede groep was het de beurt aan Ties Dijkstra uit Montfoort. Voor hem gold hetzelfde als Hidde, won er twee en verloor er 1 in de poule. In de kruisfinale won hij en plaatste zich voor de finale. Ook hij moest tegen de tegenstander waarvan hij had verloren in de poule. Alleen Ties wist hem in de finale met een schitterende ippon te werpen en werd Ties kampioen.

In ronde drie wisten de judoka’s zich niet in de medailles te knokken.

In groep 4 waren veel judoka’s per gewichtscategorieën, waardoor de organisatie had gekozen voor dubbele eliminatie. Dat betekent afvalsysteem, 2 verliezen is naar huis. Amber Mulder uit Oudewater moest het opnemen tegen allemaal jongens in haar poule -42 kilo. Maar Amber had het zichtbaar naar haar zin, de ene jongen naar de andere jongen werd er afgehaald door Amber.

En toen stond Amber zo maar in de finale. Helaas wist zij die niet naar zich toe te trekken, maar een 2e plaats mag zeker als een zeer knappe prestatie gezien worden tussen al die jongens.

Bron en foto: Richard Proost Sport | 21 november 2016

Geef een antwoord