Toerisme op de nieuwjaarsreceptie 2017 in Oudewater

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oudewater in het toch steeds weer opvallend mooie stadhuis werd bijzonder druk bezocht. Niet door toeristen uiteraard, maar in de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Pieter Verhoeve kwam dat onderwerp wel ter sprake, naast onderwerpen als – hoe kan het ook anders – drugs, veiligheid, het inwoneraantal met daaraan gekoppeld het woningbouwprogramma, de politiek, het soms negatieve gebruik van de sociale media en de super goede prestaties van Diede de Groot en Mike Ultee. En natuurlijk over samenwerking, toerisme en recreatie.

Deze site gaat over toerisme en recreatie en daar weidde onze burgemeester deels zijn tweede voornemen aan: “Versterk de positie van Oudewater in de regio. Regio’s hebben de toekomst. Het rapport van secretaris-generaal Van Zwol – ‘Maak verschil‘ – toonde dit reeds aan. Oudewater is actief in het verband van de Utrechtse Waarden en werkt intensief ambtelijk samen met Woerden.

Oudewater_Schaap-scheren_6-5-2016 013Wat betreft de Lopikerwaard; samen met Montfoort, Lopik, IJsselstein en het waterschap verbinden we ons in ‘Platform Utrechtse Waarden.’ Met projecten als de streekherder, streekeigen rotondes en nieuwe welkomstborden willen we ons leefgebied meer laten bruisen. De ‘verlichte boerderijenroute’ komt terug in de Utrechtse Waarden. Eind deze maand begint de ‘proevenrijenroute’. Deze samenwerking is nu op het gebied van landschap en recreatie. Het is interessant te beproeven of deze samenwerking kan worden uitgebreid naar meer terreinen.”

Binnen Oudewater zijn verschillende organisaties druk bezig met toerisme en recreatie en gelukkig werken die behoorlijk goed samen. Gezamenlijk zullen ze dit goede voornemen, dat in de nieuwjaarstoespraak genoemd werd, dan ook ongetwijfeld willen koesteren.

Voor wie de nieuwjaarstoespraak 2017 van burgemeester Pieter Verhoeve, uitgesproken op 7 januari rond een uur of vijf ’s middags in het stadhuis te Oudewater, wil lezen is deze hier in zijn geheel te lezen en/of downloaden.

Bron: Oudewater.net & Gemeente Oudewater | 9 januari 2017

Geef een reactie